Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας  Υγείας, την Κοινότητα Ευόσμου και σε συνεργασία με το Ιατρείο Μαιών του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου, θα πραγματοποιήσουν ένα ακόμη πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της Μήτρας.Σύμφωνα με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας, οι Μαίες του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου, κ. Αντωνία Τσολόγλου,  κ. Όλγα Αμανατιάδου,  και η  Σύμβουλος της Κοινότητας Ευόσμου κ. Μαρία Γκαγκανιάρη πρόκειται θα διενεργήσουν τα Τεστ Παπανικολάου, για όσες  γυναίκες επιθυμούν ( χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση) από  21 έως 65 ετών για την ανίχνευση του καρκίνου του τραχήλου της Μήτρας.

« Για άλλη μια φορά δίνουμε προτεραιότητα στην υγεία της Γυναίκας και με όπλο μας τα προγράμματα  πρόληψης καλούμε όλες τις Γυναίκες του Δήμου μας να συμμετέχουν  στο πρόγραμμα γιατί ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, είναι ο δεύτερος πιο συχνός γυναικείος καρκίνος και η έγκαιρη διάγνωση του σώζει ζωές» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚΕ Κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, τονίζοντας ότι για την  Διοίκηση του Δήμου αποτελεί καθήκον  να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να συμμετέχει σε δράσεις οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες των  συνδημοτών μας.

Τα Τεστ Παπ θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο επί της οδού Κολοκοτρώνη, την προσεχή Τετάρτη 22 Ιουνίου, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και την Πέμπτη 23 Ιουνίου από 1:30 μ.μ. έως 6:30 μ.μ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή των Γυναικών είναι να μην έχει γίνει τεστ Παπανικολάου τους τελευταίους 12 μήνες και το ΑΜΚΑ τους.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού στο 2310 764 779.Η δράση πραγματοποιείται με την ευγενική παραχώρηση του χώρου από την Αντιδημαρχία Αθλητισμού και Νέας Γενιάς.

ΜΥΕΛΟΣ ΤΩΝ ΟΣΤΏΝ

Κατά τις ίδιες ημέρες και ώρες  θα πραγματοποιείται λήψη δειγμάτων από υποψηφίους δότες Μυελού Οστών, σε συνεργασία με τον σύλλογο Όραμα Ελπίδας «Μαριάννα Βαρδινογιαννη». Όπως είναι γνωστό η  λήψη δείγματος είναι μία απλή διαδικασία που γίνεται με δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σάλιο) και αφορά υγιείς υποψηφίους δότες από 18 έως 45 ετών. Κάθε εθελοντής δότης παραμένει καταχωρημένος στο αρχείο και ενεργός μέχρι τα 55α γενέθλιά του.

Οι υποψήφιοι δότες μπορούν να προσέλθουν ανά πάσα στιγμή στα γραφεία του Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ισόγειο του ΙΚΑ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ (Σμύρνης 25, Κορδελιό) για να πραγματοποιηθεί λήψη δείγματος.

Θυμηθείτε ότι …

Χιλιάδες ασθενείς σε όλο τον κόσμο οι οποίοι  μπορούν να θεραπευθούν μόνο με τη μεταμόσχευση, εξαρτώνται αποκλειστικά από τις Τράπεζες Εθελοντών Δοτών Μυελού των προκειμένου να  βρουν συμβατό δότη.

Αν και υπάρχουν εκατομμύρια εγγεγραμμένοι δότες σε παγκόσμιο επίπεδο, εν τούτοις πολλοί ασθενείς (τουλάχιστον ένα ποσοστό 20%) εξακολουθούν να μην μπορούν να βρουν συμβατό δότη…. Σκεφθήκατε άραγε ποτέ ότι ίσως να είστε εσείς ο «σωτήρας» δότης τους;

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ygeia@kordelio-evosmos.gr και στο 2310 764 779. Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε και στο Facebook

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ