Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤα γνωστά ονόματα Αλεξανδρίδης και Χατζηβρέττας…

Τα γνωστά ονόματα Αλεξανδρίδης και Χατζηβρέττας…

Υπάρχει μια ακόμα ανάγνωση της δημοσκόπησης της INTERVIEW για λογαριασμό του politic.gr, που δημοσιεύτηκε στις 26 Μαΐου 2022 και πιο συγκεκριμένα για το ποιον από τους υποψηφίους ή εν δυνάμει υποψηφίους δημάρχους δεν γνωρίζουν οι δημότες.

Στη δημοσκόπηση δηλώνουν πως δεν γνωρίζουν αρκετά ή δεν έχουν άποψη για τον Λευτέρη Αλεξανδρίδη σε ποσοστό 45,9% στο Κορδελιό και 39,0% στον Εύοσμο, για τον Γιώργο Χατζηβρέττα σε ποσοστό 31,8% στο Κορδελιό και 22,2% στον Εύοσμο και για τον Βασίλη Ανδρεάδη σε ποσοστό 52,7% στο Κορδελιό και 61,5% στον Εύοσμο.

Ο Γιώργος Χατζηβρέττας έχει διατελέσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και αντιδήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου και είναι λογικό να τον γνωρίζουν σε αρκετά μεγάλο ποσοστό. Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης όμως ασχολήθηκε με τα δημοτικά δρώμενα για πρώτη φορά στις προηγούμενες εκλογές και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, οπότε το ποσοστό της αναγνωρισιμότητας από τους δημότες είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με την παρουσία του στα δημοτικά. Από την άλλη ο Βασίλης Ανδρεάδης διατέλεσε αντιδήμαρχος και μάλιστα Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και επιπλέον είναι παλιός ιατρός του Ευόσμου, οπότε το χαμηλό ποσοστό αναγνωρισιμότητας είναι μικρότερο σε σχέση με την παρουσία του στα δημοτικά δρώμενα και την ιδιότητά του.

Μπορεί όμως να υπάρχει εξήγηση στον τρόπο που απάντησαν οι δημότες. Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης έχει το ίδιο επίθετο με τον επί τέσσερις τετραετίες δήμαρχο Ευόσμου Παναγιώτη Αλεξανδρίδη, ενώ ο Γιώργος Χατζηβρέττας έχει το ίδιο επίθετο με τον για μια τετραετία δήμαρχο Ευόσμου Δημήτρη Χατζηβρέττα και με τον διάσημο καλαθοσφαιριστή Νίκο Χατζηβρέττα. Ίσως αρκετοί δημότες θεωρούν πως υπάρχει συγγενική σχέση μεταξύ των παραπάνω προσώπων και τους είναι πιο εύκολο να πάρουν θέση, ενώ αντίθετα δεν αναγνωρίζουν τον Βασίλη Ανδρεάδη διότι κανένας με το ίδιο επίθετο δεν υπήρξε αιρετός ή διάσημος στο δήμο.

Όλα τα παραπάνω βέβαια είναι μία προσπάθεια ανάγνωσης της δημοσκόπησης, που δεν είναι δυνατόν να αποδειχτούνε. Έτσι κι αλλιώς το πόσο ξέρουν κάποιον οι δημότες και το ποιον από αυτούς θα προτιμήσουν τελικά για δήμαρχο, θα το δείξει η κάλπη και όχι φυσικά οι δημοσκοπήσεις και οι διάφορες αναγνώσεις τους. Οι δημοσκοπήσεις και οι διάφορες αναγνώσεις τους είναι εργαλεία και στα χέρια των υποψηφίων για να βλέπουν τους τομείς στους οποίους υστερούν και πρέπει να βελτιωθούν.

Γ. Χαρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ