Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜε 1.156.5 κιλά μπαταρίες κατέκτησε την 3η πανελλήνια θέση το 6ο Διαπολιτισμικό...

Με 1.156.5 κιλά μπαταρίες κατέκτησε την 3η πανελλήνια θέση το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού

6ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Αφού ενημερώθηκαν για την ιδιαιτερότητα των επικίνδυνων υλικών από τα οποία είναι φτιαγμένες οι μπαταρίες και την σημαντικότητα που έχει για την  προστασία του περιβάλλοντος η ανακύκλωση τους, με ομόφωνη απόφαση τους οι μαθητές/τριες του Ε2 του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου και με επικεφαλής  την δασκάλα τους κ. Ζαχαρούλα Κυριακίδου, συμμετείχαν  στο 1ο Πανελλήνιο Σχολικό Τουρνουά Ανακύκλωσης Μπαταριών της Εταιρίας  ΑΦΗΣ ( Ανακύκλωση Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών) με στόχο την προαγωγή της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο σχολικό περιβάλλον.

Επί 8 μήνες μεγάλοι και μικροί κυνηγοί δραστηριοποιήθηκαν ενεργά, με αποτέλεσμα το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού να κατακτήσει την 3η πανελλήνια θέση στην κατηγορία σχολείων στην κατηγορία σχολείων- από 201 ως 300 παιδιά- συγκεντρώνοντας 1.156.5 κιλά μπαταρίες.
« Μέσα από την ανακύκλωση μπαταριών οι σημερινοί μαθητές και αυριανοί πολίτες -έμαθαν  κάτι πολύ σημαντικό, ότι οι μπαταρίες επειδή περιέχουν βαρέα μέταλλα όπως υδράργυρος, κάδμιο, μόλυβδος και χρώμιο που είναι ιδιαίτερα τοξικές  και επικίνδυνες ουσίες  για τη δημόσια υγεία, όταν αυτές καταλήξουν σε κάποια χωματερή, θα μεταφερθούν μέσω του εδάφους στον υδροφόρο ορίζοντα και από κει στον άνθρωπο. Συγχαίρω για άλλη μια φορά τους εξαιρετικούς – δασκάλους- των παιδιών γιατί μέσα από αυτές τις μικρές εθελοντικές συμμετοχικές δράσεις μαθαίνουν την μεγάλη  αξία  της ανακύκλωσης και της σύνδεσης με τον άνθρωπο και  περιβάλλον που εμείς επηρεάζουμε με τις μικρές καθημερινές μας πράξεις, όπως αυτή» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός.
Με την διάκριση αυτή, όλα τα παιδιά του σχολείου κέρδισαν και θα πάρουν από την Εταιρία  Α.Φ.Η.Σ ( Ανακύκλωση Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών)  στην οποία έχει ανατεθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η συλλογή και ανακύκλωση των φορητών μπαταριών, ένα μπλουζάκι ενθάρρυνσης ανακύκλωσης. 
Ο διευθυντής του σχολείου Στέργιος Παπαδόπουλος δήλωσε: «Το ενδιαφέρον και η κινητοποίηση όλων των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας βοήθησε να κατανοήσουμε τη σημασία της χωριστής συλλογής και ανακύκλωσης μπαταριών ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την περιβαλλοντική συνείδηση της σχολικής μας κοινότητας και την ευαισθητοποίηση της στην ανακύκλωση. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά του Ε2 και στην δασκάλα τους»

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο το διάρκειας 2:40 λεπτών πολύ όμορφο βιντεάκι που ετοίμασαν τα παιδιά με την δασκάλα τους.

https://www.youtube.com/watch?v=qjHKPEB0Fdw

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ … ΟΤΙ
Στόχοι της Α.Φ.Η.Σ είναι η ευαισθητοποίηση του πολίτη, η συμμετοχή όλων των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, η στήριξη των εισαγωγέων μπαταριών και η επίτευξη των στόχων συλλογής και ανακύκλωσης των φορητών μπαταριών που έχουν τεθεί τόσο από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία όσο και από την Ελληνική.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης μπαταριών με το να ρίχνει τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες του στους κάδους της Α.Φ.Η.Σ  που βρίσκονται σε 65.000 σημεία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε σχολεία, σε δήμους, σε κοινότητες, σε όλες τις αλυσίδες σουπερμάρκετ, σε επιχειρήσεις, σε εμπορικά καταστήματα, σε όλα τα καταστήματα τηλεπικοινωνιών κ.α.

Επίσης μπορεί να τοποθετήσει δωρεάν ένα κάδο της ΑΦΗΣ προκειμένου να συλλέγει τις μπαταρίες των συμπολιτών μας.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ