Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔεν μπορούν δημοτικοί σύμβουλοι να δηλώνουν πως δεν ξέρουν σε ποιον ανήκει...

Δεν μπορούν δημοτικοί σύμβουλοι να δηλώνουν πως δεν ξέρουν σε ποιον ανήκει το ΘΕΠΑΝ

Κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι θέλουν να πατάνε σε δυο βάρκες με δηλώσεις του στυλ ότι δεν γνωρίζουν σε ποιον ανήκει το ΘΕΠΑΝ και ότι έχουν μπερδευτεί. Για να χρυσώσουν το χάπι δηλώνουν ότι πρέπει να αποφασίσει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη θα αποφασίσει έτσι κι αλλιώς και συγκεκριμένα το Κτηματολογικό Δικαστήριο για το σε ποιον ανήκει το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (πρώην κοιμητήρια), αλλά είναι άλλο θέμα αυτό.

Δεν μπορούν δημοτικοί σύμβουλοι, μετά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου, να δηλώνουν πως δεν ξέρουν σε ποιον ανήκει το ΘΕΠΑΝ και ότι έχουν μπερδευτεί. Υπάρχει τίτλος ιδιοκτησίας που ανήκει στο δήμο αλλά κανένας δεν πήγε να τον πάρει. Υπέβαλαν χαρτιά στο Κτηματολόγιο χωρίς τον τίτλο ιδιοκτησίας!

Ο χώρος του ΘΕΠΑΝ έχει βρεθεί να διεκδικείται από την Εκκλησία εξαιτίας σοβαρότατων παραλείψεων του δήμου. Αυτό δεν σημαίνει πως κάποιοι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν γνωρίζουν σε ποιον ανήκει. Εάν δεν γνωρίζουν με τόσα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, να παραιτηθούν και να γίνουν επίτροποι στην Εκκλησία. Ακόμα βέβαια και ως επίτροποι της Εκκλησίας δεν δικαιούνται να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι ανήκει σε ποιον. Δεν είναι καθόλου Χριστιανικό αυτό.

Για το θέμα του ΘΕΠΑΝ δεν υπάρχουν μόνο πολιτικές ευθύνες. Η συνέχιση της διαχείρισής του με διάφορους παρασκηνιακούς τρόπους και η προσπάθεια ορισμένων ακόμα και τώρα να αμφισβητηθεί η κυριότητα του δήμου επί του ακινήτου, οδηγεί αναγκαστικά στην αναζήτηση και των υπόλοιπων μη πολιτικών ευθυνών. Ας αναλάβουν λοιπόν όλοι τις ευθύνες τους για να τελειώνει αυτό το παραμυθάκι και παιχνιδάκι.

Είναι τρομερό πως όταν αυτό το απίστευτο θέμα του δημοτικού ακινήτου του ΘΕΠΑΝ των 7 εκατομμυρίων ευρώ έφτασε στον ενιαίο πια δήμο Κορδελιού Ευόσμου, δεν βρέθηκε ούτε ένας αιρετός, υπάλληλος ή οποιοσδήποτε άλλος από τον πρώην δήμο Ελευθερίου Κορδελιού, να πει ότι στον πρώην δήμο Ελευθερίου Κορδελιού υπήρχαν αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και ενέργειες οι οποίες αποδείκνυαν ότι το ακίνητο είναι δημοτικό, ενώ βρέθηκαν διάφοροι αιρετοί και υπάλληλοι του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού να καταγγέλλουν ανύπαρκτα σκάνδαλα στον πρώην δήμο Ευόσμου. Περίεργα, πολύ περίεργα πράγματα.

Το ΘΕΠΑΝ ανήκει στο δήμο με χαρτιά και αποδείξεις. Για το γεγονός ότι αμφισβητείται η κυριότητα του δήμου επί του ακινήτου υπάρχουν ευθύνες με ονόματα και διευθύνσεις. Οπότε καλό θα ήταν ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι να σταματήσουν να αναπαράγουν την αμφιβολία για την κυριότητα του δήμου επί του ακινήτου γιατί ακόμα κι αν δεν ξέρουν εκείνοι, ξέρουμε εμείς.

Στ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ