Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔήμος και Περιφέρεια αποφάσισαν ότι η λύση στο πρόβλημα της δυσοσμίας είναι...

Δήμος και Περιφέρεια αποφάσισαν ότι η λύση στο πρόβλημα της δυσοσμίας είναι οι νέες μετρήσεις!

Ένα δελτίο τύπου καθαρή κοροϊδία και ολοφάνερη πρόκληση της νοημοσύνης των δημοτών εξέδωσε την Τρίτη 7 Ιουνίου ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου σχετικά με τη συνάντηση του δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού και του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Γιουτίκα.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ο κύριος Γιουτίκας ενημέρωσε τον κύριο δήμαρχο ότι τα ΕΛΠΕ ισχυρίστηκαν πως έχουν υλοποιήσει το 75 με 80% των παρεμβάσεων για τις οποίες είχαν δεσμευτεί προ τριετίας όταν μεταξύ άλλων εντοπίστηκε το πρόβλημα στην εκπομπή μερκαπτανών.

Σύμφωνα και πάλι με το ίδιο δελτίο τύπου, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις συνεχείς οχλήσεις του προς τη βιομηχανία και στις συναντήσεις με τους επικεφαλής της, οι οποίοι του παρουσίαζαν τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις για τον περιορισμό της δυσοσμίας, ενώ ο ίδιος τους επεσήμαινε ότι οι παρεμβάσεις δεν έλυσαν το πρόβλημα και ότι οι κάτοικοι διαμαρτύρονται δίκαια.

Μετά από τα παραπάνω, οι δύο μαζί, δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης, πάντα σύμφωνα με το δελτίο τύπου, αποφάσισαν ότι είναι αναγκαίο να γίνουν νέες μετρήσεις που θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα.

Δεν θα αναφερθούμε καθόλου στην προσπάθεια του δημάρχου σε διάφορες παρεμβάσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να πείσει τον κόσμο ότι η δυσοσμία έχει περιοριστεί και ότι είναι υποκειμενικές οι μύτες των κατοίκων που την αντιλαμβάνονται ακόμη. Δεν θα αναφερθούμε επίσης στις διαρκείς προσπάθειες του δημάρχου να πάρει τους επικεφαλής των παρατάξεων και να πάνε στα ΕΛΠΕ για να δούνε τα έργα που έχουν γίνει. Δεν χρειάζονται τα παραπάνω γιατί ο κύριος δήμαρχος και ο κύριος αντιπεριφερειάρχης ενάμιση χρόνο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές αποφάσισαν ότι είναι αναγκαίο να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα με νέες μετρήσεις.

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου υποφέρει για πάρα πολλά χρόνια από τη δυσοσμία. Τα ΕΛΠΕ βεβαίωναν πως δεν ήταν τα ίδια η πηγή της δυσοσμίας μέχρι που επιτέλους πριν από δυόμιση περίπου χρόνια αποδείχτηκε πως αυτά και μόνο αυτά ευθύνονται για τη δυσοσμία. Πέρασαν από τότε δυόμιση χρόνια και στο δήμο συνεχίζει να βρωμάει. Ο δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης αντί να κάνουν ενέργειες προκειμένου να σταματήσει αυτή η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος στο δήμο, αποφάσισαν να γίνουν νέες μετρήσεις ώστε να σπαταληθεί άλλος ενάμισης χρόνος και να περάσουν οι εκλογές.

Οι διοικήσεις του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πετάνε το πρόβλημα της δυσοσμίας στην εξέδρα για να μην το έχουν στα πόδια τους ενόψει των δημοτικών εκλογών. Αντί να φροντίσουν για τη λύση του, το σπρώχνουν κάτω από το χαλί. Μετρήσεις επί μετρήσεων για να αποδειχθεί αυτό που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες του δήμου.

Το κερασάκι στην τούρτα αυτού του δελτίο τύπου της διοίκησης Μανδαλιανού, που προσβάλει τη νοημοσύνη των κατοίκων, είναι η δυσαρέσκεια του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας την οποία είχε εκφράσει πρόσφατα για το γεγονός ότι τα ΕΛΠΕ δεν λύνουν ένα πρόβλημα το οποίο απειλεί τη δημόσια υγεία και την καθημερινότητα των πολιτών. Άμα είναι έτσι τα πράγματα, όπως τα λέει ο κύριος Τζιτζικώστας, γιατί ψάχνουν μετρήσεις ο κύριος δήμαρχος και ο κύριος αντιπεριφερειάρχης του κυρίου Τζιτζικώστα ώστε να τις έχουν ως επιστημονικά εργαλεία για την οριστική λύση που αναζητούν;

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο ή λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα ή και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος. Και τα ΕΛΠΕ στο απυρόβλητο και οι ιθαγενείς ικανοποιημένοι γιατί δήμος και περιφέρεια λαμβάνουν το σκληρό μέτρο των νέων μετρήσεων σε βάρος των ΕΛΠΕ.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ