Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟλοκληρώθηκαν οι δράσεις των μαθητών για το περιβάλλον

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις των μαθητών για το περιβάλλον

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και την ενημέρωση της νέας γενιάς για τα περιβαλλοντικά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος, ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε -με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος- ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου, τη Δευτέρα 6 και την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις δύο Δημοτικές Ενότητες Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου, με τη συνεργασία του  Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου-Κορδελιού.

Επενδύοντας στις αρχές και τις αξίες της οικολογίας και της περιβαλλοντικής αφύπνισης,  για μια βιώσιμη πόλη που θα κινείται σε αρμονία με το φυσικό πλούτο του πλανήτη, σεβόμενη κάθε μορφή ζωής, οι διήμερες εκδηλώσεις συνέβαλαν προκειμένου το μήνυμα του εορτασμού να γίνει ακόμη πιο δυνατό.

Μαθητές και μαθήτριες του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού συμμετείχαν με ενθουσιασμό στα διαδραστικά εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά δρώμενα που πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο των δύο μεγάλων υπαίθριων εκδηλώσεων στην Πλατεία Ευόσμου και στο Πάρκο Κατσαντώνη. Παράλληλα στο Πάρκο Κατσαντώνη, μαζί με τις περιβαλλοντικές εκπαιδευτικές δράσεις πραγματοποιήθηκε και συμβολική δράση δεντροφύτευσης, με την ενεργή συμμετοχή των ίδιων των μαθητών.

Μέσα από τις φετινές εκδηλώσεις, όλοι μαζί στείλαμε ένα δυνατό μήνυμα πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας, γιατί όλοι μας – μικροί και μεγάλοι- οφείλουμε να αλλάξουμε νοοτροπία και συμπεριφορά και να απομακρύνουμε όλους εκείνους τους  κινδύνους που απειλούν το περιβάλλον και την ισορροπία του πλανήτη μας” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, συγχαίροντας όλους τους μαθητές για τις περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες. “Με τη συμμετοχή όλων μας, η μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μέσα στην πόλη, γίνεται ένας κοινός αγώνας που μας γεμίζει με ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον, το οποίο οφείλουμε να εξασφαλίσουμε για τις επόμενες γενιές” κατέληξε ο κ. Μανδαλιανός.

“Στέλνοντας το μήνυμα της συλλογικής δράσης για το περιβάλλον και την προστασία του, τιμήσαμε και φέτος την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μέσα από πρότυπες περιβαλλοντικές βιωματικές δράσεις που συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης, της αγάπης και του σεβασμού απέναντι στο φυσικό οικοσύστημα, το οποίο αποτελεί πηγή ζωής. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία των φετινών εκδηλώσεων, το επιστημονικό προσωπικό του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού που υπήρξε η ψυχή των δράσεων, τους εκπαιδευτικούς και κυρίως όλα τα παιδιά των σχολείων που συμμετείχαν, αποδεικνύοντας πως η νέα γενιά αποτελεί την κυρίαρχη ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον” τόνισε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Όλγα Αθανασιάδου.

Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Περιβάλλοντος εντάσσονται στο έργο ”Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου” που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και έχουν ως στόχο να συμβάλουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών και στην καλλιέργεια του εθελοντισμού, ως στάση ζωής για την προστασία και τη φροντίδα του φυσικού οικοσυστήματος.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ