Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣε ρυθμούς Ηλεκτροκίνησης ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Σε ρυθμούς Ηλεκτροκίνησης ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Οκτώ σύγχρονα οικολογικά οχήματα εκσυγχρονίζουν το δημοτικό στόλο και ρίχνονται στη μάχη της καθημερινότητας

            Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και της αντιρρυπαντικής τεχνολογίας εισέρχεται ο μηχανοκίνητος στόλος του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, με την έγκριση χρηματοδότησης οκτώ (8) συνολικά οικολογικών οχημάτων και τριών (3) σταθμών φόρτισης που ρίχνονται στη μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας, ενισχύοντας τη μεγάλη επιχείρηση εκσυγχρονισμού των δημοτικών υπηρεσιών.

            Εξασφαλίζοντας μετακινήσεις με μηδενική κατανάλωση καυσίμων, μηδενική εκπομπή ρύπων και μηδενικό θόρυβο, τα νέα οχήματα που προμηθεύεται ο Δήμος, χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα (ηλεκτρική ενέργεια ή διαθέτουν κινητήρες νέας γενιάς με αντιρρυπαντική τεχνολογία), συμβάλλοντας στην προσπάθεια περιορισμού της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και κατ΄ επέκταση στην προστασία του περιβάλλοντος στην ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά δυτική Θεσσαλονίκη. Παράλληλα έρχονται να ενισχύσουν σημαντικά το δημοτικό στόλο, αντικαθιστώντας παλιά και ρυπογόνα οχήματα, συνδράμοντας στην αποτελεσματικότητα του έργου των δημοτικών υπηρεσιών.

            Με την εν λόγω προμήθεια – ύψους 369.121,60€ –  ο δημοτικός στόλος θα ενισχυθεί με:

  • Ένα (1) απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας, χωρητικότητας 16 m3
  • Ένα (1) ηλεκτροκίνητο τετράτροχο διθέσιο μικροαυτοκινήτο
  • Ένα (1) ηλεκτροκίνητο φορτηγό με ανατρεπόμενη κιβωτάμαξα (καρότσα)
  • Δύο (2) ηλεκτροκίνητα φορτηγά με ανατρεπόμενη κιβωτάμαξα και σύστημα πλύσης
  • Ένα (1) ηλεκτροκίνητο μικρό φορτηγό τύπου pickup
  • Δύο (2) ηλεκτροκίνητα δίκυκλα

Παράλληλα στο πλαίσιο του έργου εντάσσεται και η δημιουργία τριών (3) σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων με πυλώνα επιδαπέδιας τοποθέτησης, τα οποία τοποθετήθηκαν πλησίον: α) του Πολυλειτουργικού Κέντρου – Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, β) του ΚΕΠ Ελευθερίου Κορδελιού και γ) εντός του Αμαξοστασίου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Παρελήφθησαν σήμερα τα 4 πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα

            Το πρώτο μέρος της προμήθειας οχημάτων, αποτελούμενο από 2 ηλεκτροκίνητα φορτηγά με ανατρεπόμενη κιβωτάμαξα και σύστημα πλύσης που θα ενισχύσουν την Υπηρεσία Καθαριότητας και 2 ηλεκτροκίνητα δίκυκλα που θα καλύψουν τις ανάγκες της Δημοτικής Αστυνομίας, παρελήφθησαν σήμερα, παρουσία του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Χρήστου Δεμερτζή.

            “Η επιχείρηση ανανέωσης του μηχανοκίνητου στόλου του Δήμου μας μέσω της ηλεκτροκίνησης γίνεται πραγματικότητα. Με τις νέες προμήθειες αναβαθμίζεται σημαντικά ο δημοτικός στόλος, ενισχύοντας τη μεγάλη προσπάθεια για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και πρόσθεσε: “Βήμα – βήμα κερδίζουμε το στοίχημα για  τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και δίνοντας έμφαση στην καινοτομία και στη φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία, ώστε ο Δήμος μας να  γίνει πόλη-πρότυπο στη βιώσιμη κινητικότητα. Είμαστε ευτυχείς που η προσπάθεια μας απέδωσε καρπούς, εγκαινιάζοντας τη μετάβαση του δήμου μας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης”.

            “Με την απόκτηση επτά ηλεκτροκίνητων οχημάτων και ενός απορριμματοφόρου αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ανοίγει ο κύκλος μιας σειράς νέων ενισχύσεων που έχουμε σχεδιάσει, έχουμε διεκδικήσει και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να παραλαμβάνουμε, με στόχο να εκσυγχρονίσουμε τις υπηρεσιακές μας υποδομές. Μια προσπάθεια που εισάγει το δήμο μας στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης και των εναλλακτικών μέσων μετακίνησης,  συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός νέου και σύγχρονου στόλου που αποδίδει μηδενικά καυσαέρια, εξασφαλίζοντας παράλληλα μηδενικό κόστος συντήρησης, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και μηδενικό κόστος καυσίμωνδήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Χρήστος Δεμερτζής, στην αρμοδιότητα του οποίου εντάσσεται και το γραφείο κίνησης του δημοτικού στόλου.

            Σημειώνεται ότι η εν λόγω προμήθεια εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία», στον άξονα Προτεραιότητας ΑΞ04 «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους του τομείς», με τίτλο «Παρεμβάσεις για “καθαρές” αστικές μεταφορές και προώθησή τους στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ