Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ20οι Μαθητικοί Θεατρικοί Αγώνες "ΑΚΤΙΣ ΟΝΕΙΡΟΥ 2022"

20οι Μαθητικοί Θεατρικοί Αγώνες “ΑΚΤΙΣ ΟΝΕΙΡΟΥ 2022”

Βραβεύθηκαν οι θεατρικές ομάδες του 6ου Διαπολιτισμικού Δ. Σχ. Ελευθερίου Κορδελιού και του Ι.Ν. Αγ. Τριών Ιεραρχών Ευόσμου

Η αυλαία του πιο αγαπημένου πολιτιστικού μαθητικού θεατρικού θεσμού της Θεσσαλονίκης, έπεσε, τα φώτα έσβησαν, αφήνοντάς σε όλους τις ωραιότερες αναμνήσεις!

Οι 20οι Θεατρικοί Mαθητικοί Aγώνες “Ακτίς Ονείρου που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα «Πρότυπα Εκπαιδευτήρια», ολοκληρώθηκαν και φέτος με μεγάλη επιτυχία, πολλά χαμόγελα, δυνατά και παρατεταμένα χειροκροτήματα, θερμά συγχαρητήρια και ζωηρές επευφημίες, με κορυφαία την στιγμή των απονομών των βραβείων από γνωστούς, διάσημους και λαμπερούς προσκεκλημένους από τον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού.

Η πρώτη ομάδα του 6ου Διαπολιτισμικού Δ. Σχ. Ελευθερίου Κορδελιού, απέσπασε το βραβείο «Κλασικού Θεάτρου» με το έργο “Ἕκκλησιάζουσες” και η δεύτερη ομάδα του 6ου με το έργο “Γυναίκες το ισχυρόν φύλον» απέσπασε το «Βραβείο Μεγάλης Παραγωγής».

Και τα δύο έργα σε σκηνοθεσία-διασκευή της Αναστασίας Θυμιοπούλου. Εμψυχώτρια των ομάδων η Αναστασία Κουιμτζίδου.

Το βραβείο «Συγγραφής και Παρουσίασης» απέσπασε η παιδική θεατρική ομάδα του Ι.Ν. Αγ. Τριών Ιεραρχών Ευόσμου με το έργο «Γλωσσο…μπερδέματα» σε κείμενο και σκηνοθεσία Αναστασίας Θυμιοπούλου.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στις μαθητικές θεατρικές ομάδες του Δήμου μας για τις συνεχείς διακρίσεις τους και πρωτίστως στη σκηνοθέτη, ηθοποιό και εμψυχώτρια κ. Αναστασία Θυμιοπούλου, η οποία μέσα από την θεατρική αγωγή βοηθά τα παιδιά να εξωτερικεύσουν το ταλέντο τους, να δοκιμάσουν την υποκριτική και την ψυχοκινητική τους έκφραση, να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα τους και κυρίως να ανακαλύψουν τις δυνατότητες τους μέσα από μια συλλογική δραστηριότητα, την συνεργασία, την ομαδική πειθαρχία και την καλλιτεχνική δημιουργία που προσφέρει κάθε θεατρική ομάδα σε όλα τα μέλη της» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Την τελετή λήξης παρουσίασαν ο ηθοποιός & καλλιτεχνικός διευθυντής των θεατρικών αγώνων Στέλιος Αμανατίδης μαζί με τον συνθέτη, μουσικό, ηθοποιό, τραγουδοποιό, παρουσιαστή και δάσκαλο θεάτρου Γιάννη Ζουγανέλη. Παραβρέθηκαν και τίμησαν την εκδήλωση ο Αστέριος Πελτέκης καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ο Γιάννης Ρήγας, Διευθυντής Σπουδών της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ, ο Χρήστος Γαλιλαίας, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσ/νίκης, η Άννα Μυκωνίου, πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, ο Μάκης Δελαπόρτας, ηθοποιός & συγγραφέας, ο Γιώργος Σοφοκλέους Κύπριος δημοσιογράφος, ερευνητής λαογραφίας και θεατρικός συγγραφέας, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, ο Κωνσταντίνος Παγιάτης, μαέστρος – ενορχηστρωτής, η Παρθένα Τριανταφυλλίδου προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ/νσης Π.Ε. Αν. Θεσ/νίκης και ο Γιώργος Παπαγεωργίου πρώην Σχολικός Σύμβουλος Ημαθίας και ο Διευθυντής του 6ου Διαπολιτισμικού Δ. Σχ. Ελευθερίου Κορδελιού Στέργιος Παπαδόπουλος.

Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων ο Διευθυντής Νίκος Πανουργιάς.

Η σκηνοθέτης, ηθοποιός, εμψυχώτρια Αναστασία Θυμιοπούλου δήλωσε: «Οι Θεατρικοί Μαθητικοί Αγώνες «Ακτίς Ονείρου» είναι πλέον ένας Πανελλήνιος θεσμός, μια γιορτή για το θέατρο, την ελπίδα, το όραμα, το όνειρο, τη χαρά, το παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους. Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές, σε όλες τις συμμετέχοντες θεατρικές ομάδες και σε όλα τα παιδιά».

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ