Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΔωρεάν παροχή υπηρεσιών από διατροφολόγο - διαιτολόγο σε παιδιά και εφήβους

Δωρεάν παροχή υπηρεσιών από διατροφολόγο – διαιτολόγο σε παιδιά και εφήβους

Συνεχίζεται από τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου και δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, η δωρεάν παροχή υπηρεσιών από Διατροφολόγο-Διαιτολόγο, με στόχο την πρόληψη της παιδικής-εφηβικής παχυσαρκίας ή του λιπόσαρκου παιδιού-εφήβου.

«Η συνεχιζόμενη και επιτυχημένη λειτουργία του Διατροφολογικού μας τμήματος, αποδεικνύει αφενός μεν το ενδιαφέρον των συνδημοτών μας για την σωστή και υγιεινή διατροφή των παιδιών τους και αφετέρου την διαρκή στόχευση του Δήμου στην πρόληψη κατά της παιδικής παχυσαρκίας, αλλά και στην αντιμετώπιση της, η οποία εξελίσσεται από επιδημία – σε μάστιγα της εποχής μας, με την πατρίδα μας να χτυπάει κάθε χρόνο αρνητικά ρεκόρ στην ευρωπαϊκή κατάταξη με τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κορδελιού Ευόσμου κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, συγχαίροντας το αρμόδιο τμήμα για την άριστη εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας καθώς και για την ένθερμη ανταπόκριση τους στα ερωτήματα και τις απορίες των συνδημοτών μας.

Οι υπηρεσίες παρέχονται από το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Παιδείας & Κοινωνικής Προστασίας και αφορούν στην κατάσταση θρέψης και ανάπτυξης (παιδιού-εφήβου), στον καθορισμό στόχων και στην δημιουργία συγκεκριμένου προσωπικού διατροφολογίου.

Επίσης, πραγματοποιείται ενημέρωση για α) τους σωστούς διατροφικούς συνδυασμούς β) την πρόσληψη τροφής και των κανόνων υγιεινής διατροφής και γ) την παράλληλη παρακολούθηση.

Σε περίπτωση που απαιτείται, υπάρχει ακόμη η δυνατότητα διατροφικής υποστήριξης εξ αποστάσεως.

Οι υπηρεσίες απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους δημοτών και κατοίκων του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και συγκεκριμένα:

  1. Παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (3 – 5 ετών).
  2. Παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (6 – 12 ετών).
  3. Παιδιά και εφήβους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (13 – 18 ετών).

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο της διατροφολόγου Ορφανού Τζένης, στο χώρο του ΔΑΚ Ευόσμου στο 2310759150 και στο e-mail: polixeni.orfanou@dke.gr. Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε και στο Facebook, https://www.facebook.com/healthdeptevosmos

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ