Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑπαράδεκτη κατάσταση με δρόμους του δήμου Κορδελιού Ευόσμου γεμάτους αγριόχορτα

Απαράδεκτη κατάσταση με δρόμους του δήμου Κορδελιού Ευόσμου γεμάτους αγριόχορτα

Δεν είναι μόνο τα πάρκα που έχουν γεμίσει αγριόχορτα δύο μέτρων τα οποία έχουν ξεραθεί, δεν είναι που το ίδιο συμβαίνει σε δημοτικές και ιδιωτικές ιδιοκτησίες άνωθεν την περιφερειακής οδού, αλλά επιπλέον το ίδιο συμβαίνει σε δρόμους οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν διανοιχθεί και να είναι λειτουργικοί.

Το σημείο που βλέπετε στη φωτογραφία είναι δρόμος που κανονικά θα έπρεπε να ξεκινάει από την προέκταση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και να καταλήγει στην προέκταση της οδού Παπάγου. Από κάποιο σημείο στο βάθος ξεκινάει ένα δρομάκι, έστω στο χάλι στο οποίο υπάρχει. Ο δρόμος αυτός είναι παράλληλος της Ακαδήμου και βρίσκεται μόλις 10 μέτρα μακριά της. Βρίσκεται δηλαδή μια αναπνοή από την περιφερειακή οδό και όχι στα όρη στα άγρια βουνά. Τέτοιοι δρόμοι υπάρχουν και άλλοι άνωθεν της περιφερειακής οδού.

Και ο δρόμος και τα γύρω οικόπεδα είναι γεμάτα ξεραμένα αγριόχορτα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι κατοικίες και οι επαγγελματικοί χώροι. Όπως μας είπε επαγγελματίας της περιοχής, τις προάλλες ξέσπασε φωτιά σε ένα τέτοιο οικόπεδο και φοβούνται πως το ίδιο μπορεί να ξανασυμβεί. Η ίδια επαγγελματίας μας είπε πως οι ίδιοι πληρώνουν εργάτες για να κόψουν τα χόρτα στα οικόπεδα που βρίσκονται γύρω από τους επαγγελματικούς τους χώρους προκειμένου να μην κινδυνέψουν.

Αυτό που μας είπε η επαγγελματίας το διαπιστώσαμε σε άλλες ιδιοκτησίες με τα μάτια μας καθώς σήμερα επικρατούσε κινητικότητα άνωθεν της περιφερειακής οδού καθώς κάτοικοι καθάριζαν τα οικόπεδα γύρω από τις κατοικίες τους για να μην κινδυνέψουν. Ο δήμος βέβαια ως συνήθως απών περιορίζεται να προσφέρει πάρκα προς υιοθεσία. Μήπως να υιοθετήσουν οι κάτοικοι και τους δημοτικούς δρόμους, σαν αυτόν της φωτογραφίας, για να τον καθαρίζουν από τα αγριόχορτα;

Τέτοια κατάσταση στο δήμο επικρατεί πρώτη φορά και η διοίκηση του δήμου το μόνο που κάνει είναι να φιμώνει την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο με την αντικανονική κατάργηση της διαδικασίας των ερωτήσεων/τοποθετήσεων στην τελευταία συνεδρίαση, προκειμένου να μην γίνει αναφορά σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τα ξεραμένα αγριόχορτα σε όλο το δήμο.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ