Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΜόνο κερδισμένη θα βγει με αυτόν τον τρόπο η παράταξη του Γιάννη...

Μόνο κερδισμένη θα βγει με αυτόν τον τρόπο η παράταξη του Γιάννη Καμαρινού

Σήμερα αποφασίζει η παράταξη του Γιάννη Καμαρινού για τον τρόπο με τον οποίο θα εκλεγεί ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Ακούγονται πολλά για το ποιοι πρέπει να ψηφίσουν σ’ αυτήν τη διαδικασία. Εφόσον μια παράταξη δεν έχει μέλη, τρεις είναι οι εκδοχές. Η πρώτη είναι να στηθεί μια κάλπη στο δημαρχείο για να ψηφίσει όποιος θέλει. Η δεύτερη είναι να ψηφίσουν μόνο οι εκλεγμένοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης. Η τρίτη είναι να ψηφίσουν όλοι όσοι ήταν υποψήφιοι με την παράταξη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Η περίπτωση να στηθεί κάλπη για να ψηφίσει όποιος θέλει, δεν είναι εκλογική διαδικασία αλλά πανηγύρι. Μια κάλπη που για τον υποψήφιο δήμαρχο της παράταξης Καμαρινού θα μπορεί να ψηφίσει και η διοίκηση του δήμου, σίγουρα δεν θα βγάλει τον υποψήφιο δήμαρχο που θα σταθεί απέναντι στο νυν δήμαρχο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Δεν είναι δυνατόν να ψηφίζουν για υποψήφιο δήμαρχο της παράταξης Καμαρινού όσοι δεν πρόκειται να ψηφίσουν αυτή την παράταξη στις εκλογές και πολύ περισσότερο όσοι θα είναι αντίπαλοί της.

Η περίπτωση να ψηφίσουν μόνο οι εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της παράταξης για να αναδείξουν τον υποψήφιο δήμαρχο, περιχαρακώνει πολύ την παράταξη. Το προηγούμενο ψηφοδέλτιο άλλωστε είναι η βάση για τη δημιουργία του νέου ψηφοδελτίου. Ο αποκλεισμός από την εσωτερική διαδικασία των υποψηφίων στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές μάλλον θα δημιουργήσει πικρίες και κακή νέα αρχή για την παράταξη ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Η περίπτωση συμμετοχής όλων των υποψηφίων με την παράταξη του Γιάννη Καμαρινού στις τελευταίες δημοτικές εκλογές φαντάζει η πιο λογική και η πιο ενδεδειγμένη διαδικασία. Μάλιστα θα δημιουργήσει μια μεγάλη δυναμική και θα δώσει γερή ώθηση σε όποιον τελικά κερδίσει τη διαδικασία και το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου της παράταξης. Η παράταξη μόνο κερδισμένη θα βγει δίνοντας αξία στην ψήφο όλων των υποψηφίων της στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Κ. Τσ.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ