Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ διοίκηση Μανδαλιανού δεν νοιάζεται καθόλου για τη ρύπανση

Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν νοιάζεται καθόλου για τη ρύπανση

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 11ης Μαΐου 2022, ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης αναφέρθηκε στους σταθμούς μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης λέγοντας ότι ολόκληρο τον Απρίλιο και μέχρι τώρα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν δίνει τιμές στην ιστοσελίδα της από τους σταθμούς γιατί βρίσκονται σε αναβάθμιση προκειμένου να εκσυγχρονιστούν και να δίνουν live αποτελέσματα. Μάλιστα αναφέρθηκε σε ένα δημοσίευμα της 15ης Απριλίου στο οποίο ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης λένε πως οι σταθμοί μέτρησης είναι έτοιμοι. Ο κύριος Ναθαναηλίδης ρώτησε εάν ο δήμος είναι ενημερωμένος για το πότε θα λειτουργήσουν προκειμένου να δίνονται στοιχεία για την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Η απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός στον ερωτώντα δημοτικό σύμβουλο ήταν εκπληκτική: «Ο κύριος Ναθαναηλίδης είπε ότι σταμάτησαν εδώ κι ένα μήνα οι σταθμοί μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Αυτό είναι αποδεδειγμένο; Το έχουν σταματήσει; Θα ρωτήσουμε το γιατί». (Στις 2 ώρες 35 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα του παρακάτω video: https://www.youtube.com/watch?v=iTgbO12ddDI)

Η τελευταία φορά που δίνονται τιμές των σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η 1η Απριλίου. Στις 11 Μαΐου ο δήμαρχος ρωτούσε εάν αυτό είναι αποδεδειγμένο. Εάν μπει κανείς στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας μπορεί να εξακριβώσει εάν δίνονται τιμές ή όχι.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι ο δήμαρχος δεν γνωρίζει να απαντήσει πράγμα που σημαίνει ότι η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δεν παρακολουθεί τις μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του σταθμού του Κορδελιού. Η διοίκηση του δήμου δεν νοιάζεται καθόλου για τη ρύπανση ειδάλλως θα παρακολουθούσε καθημερινά τις μετρήσεις.

Στο δήμο που τόσο μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με την ατμόσφαιρα, που τόσες φορές έχει γίνει αναφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα αιωρούμενα σωματίδια PM10, η διοίκηση Μανδαλιανού συνεχίζει να μην παρακολουθεί τις τιμές των ρύπων, γιατί εάν τις παρακολουθούσε θα ήξερε από πότε δεν δίνονται τιμές και πότε θα δοθούν. Ο κύριος Μανδαλιανός εδώ και αρκετό καιρό έχει κάνει σημαία του ότι πρέπει να γίνουν νέες μετρήσεις για τη δυσοσμία, αλλά δεν παρακολουθεί τις μετρήσεις που δίνονται καθημερινά για τους ρύπους από το σταθμό του Κορδελιού.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ