Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και μετά την διετή αναστολή των ανοικτών  εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας , φέτος πλημμύρισαν από κόσμο οι  δύο μεγάλες εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου και στις δύο Κοινότητες, συμμετέχοντας στον παγκόσμιο εορτασμό της «Μητέρας» αποδίδοντας την αυτονόητη  αγάπη και την οφειλόμενη τιμή, ευχαριστία και ευγνωμοσύνη στο ιερότερο πρόσωπο της ζωής όλων μας- στην πιο γλυκιά ύπαρξη του κόσμου που για τον κάθε άνθρωπο είναι η μία και μοναδική ΜΗΤΕΡΑ του, στην οποία όλοι μας οφείλουμε τα πάντα. 

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός και οι οργανωτές των εκδηλώσεων Αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Προστασίας – Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚΕ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Δημοτικής Αστυνομίας και ΚΕΠ κ. Νέστορας Λαφαζανίδης, με μηνύματα τους, ευχήθηκαν «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ» σε όλες τις Μητέρες του κόσμου, τονίζοντας τον δύσκολο και ολοένα πιο απαιτητικό ρόλο της σύγχρονης Μητέρας προκειμένου να ανταπεξέλθει με επάρκεια σε όλα τα επίπεδα της προσωπικής, οικογενειακής και επαγγελματικής της ζωής, με πρώτες τις Ηρωίδες Μάννες των ΑΜΕΑ που αφιερώνονται αποκλειστικά και ισοβίως στην ανατροφή και την εκπαίδευση των ιδιαίτερων παιδιών τους.

Στην Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού οι εκδηλώσεις άρχισαν από την Παρασκευή 5 Μαΐου, με τόπο διεξαγωγής  το Πάρκο του «ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ» το οποίο πλημμύρισε από παιδικές φωνές, μαθητικές δραστηριότητες, λουλούδια και τρυφερές γεμάτες πηγαία νοήματα ζωγραφιές για τις ΜΗΤΕΡΕΣ από τα παιδιά τους!  

Συγκεκριμένα στην ομαδική νηπιακή και σχολική δράση συμμετείχαν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κορδελιού ΚΔΑΠ ,  το 3ο , το 4ο  και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού  καθώς και μία ομάδα παιδιών από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κορδελιού ΕΕΕΕΚ .

Τα παιδιά ζωγράφισαν και έγραψαν σε ένα ομαδικό ταμπλό τρυφερά και όλο αγάπη  μηνύματα  για τις Μανούλες τους, δημιούργησαν ευχετήριες κάρτες, έπαιξαν ομαδικά αθλητικά παιγνίδια- χάρηκαν το πάρκο- κεράστηκαν και πήραν όλα από ένα ανθόφυτο γλαστράκι  να χαρίσουν στις Μαννούλες τους.

Χθές ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας, «βούλιαξε»  το αμφιθέατρο στον πεζόδρομο του Κορδελιού από μικρούς και μεγάλους συνδημότες  μας, οι οποίοι συμμετείχαν στις πολλές αφιερωματικές δραστηριότητες γεμάτες χορό ,τραγούδια, θεατρικά δρώμενα και  παιχνίδια για την Γιορτή της Μητέρας.

Τις δράσεις οργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολεοδομίας, Δημοτικής Αστυνομίας και ΚΕΠ, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου και συμμετείχαν οι Πολιτιστικοί σύλλογοι με την δράση ” Η Πίττα της Μαμάς α)  Βορείου Ελλάδος “Αλέξανδρος” β) Σαρακατσαναίων Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου “Ο Σταυραετός” γ) Ποντίων Κορδελιού δ) Σμυρναίων – Μικρασιατών Ελευθερίου Κορδελιού ” Η Αγία Φωτεινή” και  ο Εμπορικός Σύλλογος Ελευθερίου Κορδελιού. Ο Αθλητικός Σύλλογος “Μακεδόνες” Ελευθερίου Κορδελιού συμμετείχε με δύο Χορογραφίες, η Σχολή Χορού “Angels Dans”,  με δύο Χορογραφίες , η Θεατρική ομάδα “Γεια Χαρά” του συλλόγου Παρανεστιωτών Θεσσαλονίκης συμμετείχε με 3 Θεατρικά Σκετς, η Παιδική Χορωδία της Μουσικής σχολής Γκιτσης Class Παράρτημα του ωδείου ΕΝ ΩΔΑΙΣ Λαμίας συμμετείχε με 2 Τραγούδια, ενώ το ΚΔΑΠ Κορδελιού πρόσφερε χειροποίητα δωράκια και ανθοδέσμες κατασκευές που δημιούργησαν  τα  ΚΔΑΠακια Κορδελιού, δίνοντας ένα ιδιαίτερο τόνο με πολύ  χρώμα στην όλη οργάνωση της γιορτής.  

Συγκινητική ήταν η βράβευση 5 ΜΗΤΕΡΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΜΕΑ για  τον καθημερινό ιερό αγώνα ζωής που δίνουν μαζί με τα παιδιά τους για τα παιδιά τους. 

Στην πλατεία Ευόσμου σημειώθηκε το αδιαχώρητο στις εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν  η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση  Κορδελιού Ευόσμου, με θέμα «ΜΑΜΑ  ΕΣΥ ΜΟΝΑΔΙΚΗ- ΠΑΝΤΟΤΙΝΟ ΜΟΥ ΣΤΗΡΙΓΜΑ».  

Οι οργανωτές  επιμελήθηκαν με έναν ιδιαίτερο διάκοσμο τους πάγκους και την πλατεία,  την στόλισαν με άσπρα και ροζ μπαλόνια , με λουλούδια, με πλακάτ που ανέγραφαν κλισέ μαμαδίστικων εκφράσεων από την καθημερινότητα όλων μας, δίνοντας χρώμα και τρυφερότητα στον εορτασμό της ημέρας,  και  πλαισίωσαν την εκδήλωση με πολλές και πλουσιοπάροχες δημιουργικές δραστηριότητες για όλα  τα παιδιά ώστε να εκφράσουν κι εκείνα την αγάπη τους προς τις Μανούλες τους, ενώ οι πολλές εκπλήξεις, τα άφθονα κεράσματα και τα  υπέροχα αναμνηστικά δωράκια σε όλες τις Μανούλες, έκαναν την Γιορτή ακόμη πιο χαρούμενη, πιο γλυκιά και πιο  πλούσια! 

Έκπληξη αλλά και χαρά  προκάλεσε σε όλες τις Μανούλες η ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τα παιδιά τους, με φόντο ένα εορταστικό καμβά  προς αναμνηστικό ενθύμημα της ημέρας, από φωτογραφικό μηχάνημα εποχής. 

 Χρόνια πολλά σε όλες τις Μανούλες… 

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ