Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΜάγεψε η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

Μάγεψε η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

Μια μοναδική βραδιά γεμάτη ήχους και συναρπαστικές μελωδίες επιφύλασσε για το κοινό του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε μια μελωδική πανδαισία που σφράγισε με τη δύναμη της μουσικής τα εαρινά πολιτιστικά δρώμενα της άνοιξης.

            Η διεθνώς καταξιωμένη Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου- Ρωμανού Παπάζογλου, βρέθηκε για πρώτη φορά στο Δήμο μας και από τη σκηνή του Πολυλειτουργικού Κέντρου – “Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης” συγκλόνισε τους θεατές, μυώντας τους στον όμορφο κόσμο της συμφωνικής μουσικής.

            Η μουσική συναυλία, με την οποία ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού τίμησε την Ημέρα της Ευρώπης, ταξίδεψε το κοινό στα μνημειώδη έργα των κορυφαίων Ευρωπαίων μουσουργών Γκλουκ, Βάγκνερ και Μότσαρτ, σε ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο  από τα ιδεώδη της ειρήνης και της ενότητας της Ευρώπης.

              “Σε μια επετειακή βραδιά, ιδιαίτερα σημαντική για όλη την Ευρώπη, στείλαμε με τη δύναμη της μουσικής το μήνυμα για τη δύναμη του πολιτισμού  να αφυπνίσει και να εμπνεύσει τους λαούς σε μια κοινή πορεία” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, ευχαριστώντας όλα τα μέλη και τη Διοίκηση της Κρατικής Ορχήστρας για την παρουσία τους στο δήμο μας.

 “Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την ξεχωριστή στα χρονικά για το δήμο μας μουσική αυτή συναυλία, την οποία σφράγισε με το κύρος της η παγκοσμίου εμβέλειας Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης που με την παρουσία της φώτισε τις εαρινές πολιτιστικές μας εκδηλώσεις “επισήμανε από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Παμπουκίδου, τονίζοντας ότι η μουσική συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου αποτελεί τη μοναδική πανελλαδικά εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης.

Τη συναυλία παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Δημοτικής Αστυνομίας και ΚΕΠ Νέστορας Λαφαζανίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γρηγόρης Κυριακίδης και Νίκος Ζυγάς, οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του Ειδικού Ταμείου Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος Αντώνης Κωνσταντινίδης, το μέλος Σωσώ Γκιουλέκα και η Αν. Διοικητική Διευθύντρια Χρύσα Γκαρίπη, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Νίνα Χαρατσίδου, Γιώργος Λαζαρίδης, Μαρία Μάλλιου και πλήθος κόσμου.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ