Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Ανεπαρκή μέτρα από τα ΕΛΠΕ»

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 27ης Απριλίου 2022, ο Θανάσης Κοκονάς αναφέρθηκε σε μια συνέντευξη τύπου για τη Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη που δόθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και είπε πως ακούσαμε το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου να λέει πως η δυσοσμία αποτελεί κατάρα για την περιοχή μας και αμέσως μετά τον Περιφερειάρχη να εκφράζει την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι τα ΕΛΠΕ δεν έχουν πάρει μέτρα ώστε να λυθεί αυτό το ζήτημα και να αναφέρει πως θα ενώσει τη φωνή του με το δήμαρχο και τους πολίτες προκειμένου να διεκδικηθεί να συμμορφωθεί η βιομηχανία.

Ο κύριος Κοκονάς τόνισε πως μέχρι τώρα από τη διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δεν έχει φανεί κανένα σημάδι θέλησης να διεκδικηθεί οτιδήποτε από τα ΕΛΠΕ και κανένα σημάδι ότι ο δήμος στέκεται απέναντι στα ΕΛΠΕ γι’ αυτήν την κατάσταση. Αντιθέτως, είπε ο Θανάσης Κοκονάς, η διοίκηση του δήμου καλλιεργούσε την αυταπάτη και τον εφησυχασμό πως θα λυθούνε τα προβλήματα και θα βελτιωθεί η κατάσταση. Στη συνέντευξη τύπου υπήρξε παραδοχή από τον Περιφερειάρχη ότι δεν έχουν κάνει τίποτα τα ΕΛΠΕ, τόνισε ο κύριος Κοκονάς και κάλεσε το δήμαρχο να πει τη δική του γνώμη αφού δεν εξέφρασε κάποια διαφωνία σ’ αυτά που είπε ο περιφερειάρχης.

Ο Θανάσης Κοκονάς ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας πως και αν έχουν κάνει κάτι τα ΕΛΠΕ αυτό δεν φαίνεται γιατί η δυσοσμία πολλαπλασιάζεται, ενώ δεν φτάνει κάποιος να λέει ότι τα ΕΛΠΕ είναι κατάρα για την περιοχή αλλά πρέπει να πιέσει προς την κατεύθυνση τα ΕΛΠΕ να πάρουν άμεσα μέτρα μέχρι να μετεγκατασταθούν. (Στα 19 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα του παρακάτω video https://www.youtube.com/watch?v=ouGjV4D5GC0&t=10518s)

Ο δήμαρχος, απαντώντας στον κύριο Κοκονά, είπε πως είναι αλήθεια ότι ανέφερε τη δυσοσμία ως κατάρα και ότι συμφώνησε και ο Περιφερειάρχης για ανεπαρκή μέτρα από τα ΕΛΠΕ. Ο κύριος Μανδαλιανός τόνισε πως θεωρεί ανέφικτη τη μετεγκατάσταση των ΕΛΠΕ γιατί δίνουν δουλειά σε πολύ κόσμο αλλά επιβάλλεται η συνύπαρξη για την οποία απαιτούνται κάποιες δεσμεύσεις από την πλευρά της βιομηχανίας. (Στις 2 ώρες 49 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα του παρακάτω video https://www.youtube.com/watch?v=ouGjV4D5GC0&t=10518s)

Τα. Σ.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου δεν αποδέχτηκε χορηγίες από τα ΕΛΠΕ!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ