Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΩς πότε η διοίκηση του Δήμου θα ταλαιπωρεί τους δημότες αφήνοντας κλειστό...

Ως πότε η διοίκηση του Δήμου θα ταλαιπωρεί τους δημότες αφήνοντας κλειστό το ΚΕΠ;

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι υπηρεσίες των ΚΕΠ είναι ένας θεσμός που βοήθησε πολλούς πολίτες να λύσουν προβλήματα στις συναλλαγές τους με τη Δημόσια Διοίκηση. Δεν έλυσε βέβαια συνολικά το μεγάλο πρόβλημα της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα, ούτε μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο γιατί  το πρόβλημα της γραφειοκρατίας είναι βαθιά πολιτικό και σίγουρα δεν μπορεί να λυθεί από μια υπηρεσία όσο και αν οι υπάλληλοι της έχουν την καλύτερη διάθεση και πρόθεση για τη γρήγορη και ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αυτός όμως ο θεσμός έρχεται καμιά φορά σε σύγκρουση με κάποιους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διότι  πρέπει να στελεχώσουν αυτές τις υπηρεσίες με υπαλλήλους του Δήμου. Σε γενικές γραμμές κάποιες διοικήσεις που δεν έχουν την πολιτική αντίληψη και την ανάλογη κουλτούρα, απαξιώνουν τα ΚΕΠ και δεν τους ενδιαφέρει πως σ’ αυτά εξυπηρετούνται οι δημότες τους. Στην πραγματικότητα, τα θεωρούν  βάρος με την αντίληψη ότι  δεν αποφέρουν έσοδα στο δήμο ή ότι δεν είναι χώρος που θα  τους φέρει πολιτικά κέρδη.

Τι συμβαίνει λοιπόν με το ΚΕΠ που στεγαζόταν σε χώρο της οδού Ολυμπιάδος στη Νέα Πολιτεία του Ευόσμου και υπέστη έξωση; Γιατί κατ’ αρχάς αφέθηκε να κλείσει; Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για το ότι αφέθηκε να κλείσει και τώρα επί επτά μήνες δεν έχουν αρχίσει εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου στον οποίο θα μεταφερθεί; Η απόφαση της διοίκησης Μανδαλιανού να μεταφερθεί το ΚΕΠ σε δημοτικό κτίριο πάρθηκε επειδή η διοίκηση έχει έγνοια για το ΚΕΠ ή για να καλύψει την αδιαφορία της εξαιτίας της οποίας έκλεισε;

Όλο αυτό το διάστημα  οι πολίτες ταλαιπωρούνται για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν από τα άλλα δύο ΚΕΠ του Δήμου τα οποία είναι μακριά από την κατοικία τους. Ένας Γολγοθάς χωρίς τέλος για τους πολίτες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες, που πρέπει να περπατάνε μέχρι και 5 χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν. Σκεφτείτε μετά από όλη αυτή την πεζοπορία να τους λείπει κάποιο δικαιολογητικό, “πίσω Γιάννη τα καράβια” και ξανά απ’ την αρχή να πάνε στο σπίτι για να το φέρουνε.

Η υπομονή του κόσμου έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν νοείται μια τέτοια υπηρεσία, η οποία εξυπηρετούσε πολλές χιλιάδες πολίτες κάθε χρόνο, να έχει κλείσει. Οι κοινωνικές και πολιτικές ευθύνες της Διοίκησης του Δήμου είναι τεράστιες.

Ως πότε η διοίκηση του Δήμου θα ταλαιπωρεί τους δημότες της αφήνοντας κλειστό το ΚΕΠ;

Ως πότε θα τους εμπαίζει με τις ημερομηνίες λειτουργίας του νέου χώρου που θα στεγάσει το ΚΕΠ, οι οποίες συνεχώς αλλάζουν;

Ως πότε η διοίκηση του Δήμου θα μένει άπραγη μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που έχει ο έρμος τούτος  τόπος; 

Ως πότε οι δημότες θα ανέχονται αυτή την ταλαιπωρία;       

Φυτ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ