Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΜια δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση δεν κάνει πολιτικά πραξικοπήματα

Μια δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση δεν κάνει πολιτικά πραξικοπήματα

Άστραψε και βρόντηξε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κορδελιού Ευόσμου, Χρήστος Δεμερτζής, γιατί οι συντάκτες της ανακοίνωσης του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου «τολμούν να συνδέσουν μια δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση με την χούντα».

Λίγο αργά θυμήθηκε ο κύριος Δεμερτζής και τη δημοκρατία και τη χούντα. Πέρυσι τη Μεγάλη Πέμπτη ο κύριος Δεμερτζής έλαβε μέρος μαζί με τη διοίκησή του σ’ ένα πολιτικό πραξικόπημα χωρίς προηγούμενο για το δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Σε μια έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τη Μεγάλη Πέμπτη του 2021 κι ενώ η Επιτροπή είχε τακτική συνεδρίαση τη Μεγάλη Τρίτη, αποφάσισαν και έλαβαν χορηγία από την ELPEDISON, την οποία ο δήμαρχος παραδέχτηκε ότι είχαν στα συρτάρια του δήμου από τα Χριστούγεννα του 2020!

Ανώτερο όργανο του δήμου στη δημοκρατία, την οποία θυμήθηκε ο κύριος Δεμερτζής, είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Όταν λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει ομόφωνα ότι δεν θα λαμβάνονται χορηγίες από τον όμιλο ΕΛΠΕ, η αποδοχή χορηγιών από την Οικονομική Επιτροπή είναι πολιτικό πραξικόπημα στο οποίο συμμετείχε με την ψήφο του και ο κύριος Δεμερτζής.

Η δημοκρατία λοιπόν δεν είναι a la carte. Όποιος πιστεύει στη δημοκρατία δεν ανατρέπει σε κατώτερα όργανα αποφάσεις ανωτέρων οργάνων. Μια δημοκρατικά εκλεγμένη λοιπόν διοίκηση, που δεν θέλει να ταυτίζεται με τη χούντα, δεν προχωράει σε πολιτικά πραξικοπήματα. Εκτός και αν ο κύριος Δεμερτζής πιστεύει ότι πραξικοπήματα είναι μόνο αυτά που γίνονται με τεθωρακισμένα.

Κοντολογίς ο κύριος Δεμερτζής πριν εξεγερθεί για τη σύνδεση της διοίκησής του με τη χούντα από την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου, ας απολογηθεί πρώτα για την ψήφο του στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Μεγάλης Πέμπτης του 2021. Και μη μας πει και ο ίδιος τις εξυπνάδες του δημάρχου περί του τραπεζιού των φτωχών που γέμισε με καλούδια εξαιτίας αυτής της χορηγίας. Όλα τα πραξικοπήματα, στρατιωτικά και πολιτικά, στο όνομα των έρμων των φτωχών γίνονται.

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ