Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣύσκεψη για τα επεισόδια μεταξύ ανηλίκων συγκάλεσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

Σύσκεψη για τα επεισόδια μεταξύ ανηλίκων συγκάλεσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

Σύσκεψη για τα επεισόδια μεταξύ ανηλίκων συγκάλεσε

ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

ΟΠΚΕ & “Μαύροι Πάνθηρες” της ΕΛ.ΑΣ. θα περιπολούν το Δήμο

Αύριο συνάντηση με τον Γεν. Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης

            Την άμεση ανάγκη αύξησης της αστυνόμευσης στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου μετά και τα περιστατικά επιθέσεων και ξυλοδαρμών που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες μεταξύ ανηλίκων, τόνισε ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε στο γραφείο του, παρουσία του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού Ευόσμου Παύλου Κυριακοσιάν και του Αναπληρωτή Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας  Κορδελιού Ευόσμου Δανιήλ Δηματάκη.

            Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης – στην οποία συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας, Δημοτικής Αστυνομίας και ΚΕΠ Νέστορας Λαφαζανίδης, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Γιώργος Σταυρίδης, Διοικητικών Υπηρεσιών Χρήστος Ταξίδης και ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Θεόδωρος Κατσούκας – έγινε η εκτίμηση της κατάστασης και προσδιορίστηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, το οποίο λαμβάνει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις, μεγιστοποιώντας τα φαινόμενα παραβατικότητας που αντιμετωπίζει η περιοχή.

            Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την όξυνση των φαινομένων που παρουσιάζονται τις τελευταίες ημέρες με θύματα νέους μαθητές, και επανέλαβε το πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής για την επιτακτική ανάγκη να αυξηθεί η αστυνόμευση στο Δήμο, να ενισχυθούν οι  περιπολίες αλλά και να αυξηθεί το ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Γνωστοποίησε δε πως κατά τη σημερινή τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Γεν. Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Χρήστο Μπουλούμπαση, απέσπασε τη δέσμευσή του ότι άμεσα αυξάνονται οι περιπολίες σε όλη την επικράτεια του Δήμου, με νέες αστυνομικές επιχειρήσεις μέσω της παρουσίας των ειδικών πάνοπλων αστυνομικών, τους “μαύρους πάνθηρες” της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος ρίχνονται και δυνάμεις της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), της υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

            Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός δήλωσε πως η δημοτική αρχή θα εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα αστυνόμευσης του Δήμου και για το σκοπό αυτό θα επισκεφτεί αύριο το πρωί το γραφείο του Γεν. Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συζητήσουν εκτενέστερα τις κινήσεις που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα, ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

            Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η ανάγκη της άμεσης καταγγελίας των περιστατικών που πέφτουν στην αντίληψη των δημοτών, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής της άμεσης δράσης (100), ώστε να υπάρξει ταχεία επέμβαση.

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ