Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ

Με το πανανθρώπινο και επίκαιρο όσο ποτέ μήνυμα της «Ειρήνης» ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Το διήμερο 13 και 14 Απριλίου 2022 οργανώθηκε με την επιμέλεια των καθηγητών του σχολείου και τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων σειρά εκδηλώσεων που αφορούσαν:

Την πρώτη μέρα, τη διαδραστική εκδήλωση με θέμα Πρακτικούς και αποτελεσματικούς τρόπους για την καλλιέργεια ενός λόγου επικοινωνίας, φιλίας και συνεννόησης. Η δράση που απευθυνόταν σε γονείς και εκπαιδευτικούς, υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του πρoγράμματος Erasmus+ “THINK! don’t hate” (ΣΚΕΨΟΥ! μην μισείς) και καλεσμένη ομιλήτρια την κ. Άλκηστις Γιωγιού, νομικό και εκπρόσωπο του προγράμματος “THINK! don’t hate” στην Ελλάδα.

Τη δεύτερη μέρα η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους μαθητές του σχολείου που προέρχονται από τρίτες χώρες. Η δράση είχε τίτλο Τα λόγια να γίνουν πράξεις. Συμπερίληψη παιδιών προσφύγων Στα Ελληνικά Σχολεία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα παρουσιάστηκε η δράση των Τάξεων Υποδοχής και προβλήθηκαν βιντεοσκοπημένα μηνύματα αποφοίτων του σχολείου μας.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με τραγούδι και χορό της μαθητικής ομάδας του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου με υπεύθυνη την καθηγήτρια κ. Βερονίκη Τσουγκράνη.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της δράσης της δεύτερης ημέρας περιελάμβανε:

  • Ανάγνωση ποιημάτων με θέμα την προσφυγιά, (απήγγειλαν οι μαθητές: Αναστασίου Μ.Ε, Βάμβαλη Δ., Παπαδοπούλου Μ., Σώκου Π., Χατζηαποστόλου Μ.)
  • Απόσπασμα από το «Διάλογοι Προσφύγων», Μ. Μπρεχτ
  • Τραγούδι, Mahnoor Zeeshan, Πακιστάν
  • Μικρασιάτικα τραγούδια, από τη μαθήτρια Παναγιώτα Σώκου

Παράλληλα στο αίθριο του σχολείου διοργανώθηκε έκθεση με φωτογραφίες και χειροτεχνίες μαθητριών και μαθητών με θέμα, το φως, την ελπίδα, τη ζωή.

Με το πέρας του διημέρου των εκδηλώσεων οι μαθητές βγήκαν στο προαύλιο και πιασμένοι όλοι μαζί σχημάτισαν το σύμβολο της ειρήνης ενώ με τις σάκες τους σχημάτισαν τη λέξη ΕΙΡΗΝΗ.

Οι δράσεις καταδεικνύουν τον σημασία της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και το σπουδαίο επιστημονικό και παιδαγωγικό έργο που διαδραματίζεται καθημερινά στο σχολείο μας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου ευχαριστεί όλους τους συντελεστές για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του σχολείου και ειδικότερα τη διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς καθώς και όλους τους μαθητές που συνεργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης

Ιδιαίτερα ευχαριστεί τους γονείς που συμπαραστάθηκαν και στήριξαν την εκδήλωση αλλά και τη γονέα – μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ. Χριστίνα Στεφάνου για την ιδέα της φωτογράφισης.

Δελτίο τύπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΓΕ.Λ. Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ