Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ Κλεάνθης Μανδαλιανός πήρε σαφή εντολή από τους δημότες να σχηματίσει διοίκηση...

Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός πήρε σαφή εντολή από τους δημότες να σχηματίσει διοίκηση συνεργασίας

Υπάρχουν πράγματα που μπορεί ο καθένας να τα δει από τη δική του οπτική γωνία, υπάρχουν και πράγματα τα οποία δεν ερμηνεύονται με βάση την οπτική γωνία, τις πεποιθήσεις, τη βούληση και τα θέλω του καθενός.

Μπορεί κάποιος να συμπαθεί ή να αντιπαθεί το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό και να τον ήθελε ή να μην τον ήθελε δήμαρχο. Είναι άλλο πράγμα αυτό και άλλο πράγμα αν πήρε ο κύριος Μανδαλιανός από τους δημότες σαφή εντολή να διοικήσει.

Οι δημοτικές εκλογές έγιναν με το σύστημα της απλής και οι ψηφοφόροι έκαναν τις επιλογές τους με βάση αυτό, όπως αποφάσισε και το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Έτσι την πρώτη Κυριακή η παράταξη του κυρίου Μανδαλιανού έλαβε ποσοστό 33,57% και εξέλεξε 15 δημοτικούς συμβούλους. Η παράταξη του κυρίου Καμαρινού έλαβε ποσοστό 31,09% και εξέλεξε 14 δημοτικούς συμβούλους. Οι υπόλοιπες παρατάξεις εξέλεξαν όλες μαζί 16 δημοτικούς συμβούλους.

Τα παραπάνω ούτε θρίαμβο της παράταξης Μανδαλιανού τα λες, ούτε σαφή εντολή να διοικήσει μόνος του, αφού από τους 45 δημοτικούς συμβούλους που έχει το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου εξέλεξε τους 15! Στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών ο Κλεάνθης Μανδαλιανός θριάμβευσε προσωπικά λαμβάνοντας ποσοστό 63,30%.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι οι κάτοικοι του δήμου αποφάσισαν με συντριπτικό ποσοστό πως θέλουν για δήμαρχο τον Κλεάνθη Μανδαλιανό από τον οποίο όμως ζητούσαν, με βάση το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, να σχηματίσει διοίκηση συνεργασίας. Ο κύριος Μανδαλιανός με βάση τον εκλογικό νόμο και το εκλογικό αποτέλεσμα δεν πήρε καμία σαφή εντολή να διοικήσει μόνο με την παράταξή του. Πήρε σαφή εντολή να σχηματίσει διοίκηση συνεργασίας.

Τη δυνατότητα να διοικήσει μόνος του την πήρε μετά τις εκλογές από ένα νόμο που νόθευε την εκλογική βούληση των ψηφοφόρων, από ένα νόμο που έδινε στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής μεγαλύτερη δύναμη από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ παράλληλα ο νόμος έδινε σ’ αυτές τις δύο Επιτροπές την απόλυτη πλειοψηφία στην παράταξη του δημάρχου.

Αυτά όσον αφορά τις απόψεις που λένε ότι ο κύριος Μανδαλιανός πήρε σαφή εντολή να διοικήσει το δήμο μόνο με την παράταξή του. Ο κύριος Μαναλιανός τέτοια εντολή δεν πήρε, όσο κι αν αυτό θέλουν να πιστεύουν ορισμένοι.

Κιμ. Ο.

Και γιατί αφού είναι όλοι νέοι στη διοίκηση Μανδαλιανού αποφάσισαν να διοικήσουν μόνοι;
Οι δημότες δεν ήθελαν να διοικήσει μόνος του ο Κλεάνθης Μανδαλιανός
Αντισυνταγματική η μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο στις Επιτροπές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ