Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΝίκος Ανδρουλάκης: Στρατηγικό λάθος με τις επιστρεπτέες προκαταβολές

Νίκος Ανδρουλάκης: Στρατηγικό λάθος με τις επιστρεπτέες προκαταβολές

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας στους παραγωγικούς φορείς του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και γενικότερα της Θεσσαλονίκης κατά την επίσκεψή του στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, είπε μεταξύ άλλων ότι «Το μεγάλο θέμα στη δικιά μας οικονομία είναι, κι αυτό είναι το στρατηγικό λάθος με τις επιστρεπτέες προκαταβολές, χαρίσαν τα έξι δις και, από τα οκτώ, είναι ότι αυτά τα χρήματα είναι μη στοχευμένα χρήματα», ενώ παρακάτω συμπλήρωσε ότι «Πάρα πολλά χρήματα, που είναι οι φόροι όλων μας, πέσανε σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο»!

Βαρέλι χωρίς πάτο λοιπόν οι επιστρεπτέες προκαταβολές που χαρίστηκαν σε μια εποχή κατά την οποία τα μαγαζιά σφραγίστηκαν υποχρεωτικά λόγω πανδημίας. Τα λίγα που δόθηκαν μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών σε λίγους, γιατί πάρα πολλοί επαγγελματίες αποκλείστηκαν από αυτές, ήταν κατά τον κύριο Ανδρουλάκη στρατηγικό λάθος. Σε μια εποχή που καταστήματα καταστράφηκαν και έκλεισαν λόγω της πανδημίας, ο κύριος Ανδρουλάκης και το κόμμα του ψάχνουν να βρουν στρατηγικά λάθη στα λίγα που δόθηκαν στους επαγγελματίες. Κατά τη γνώμη του κυρίου Ανδρουλάκη θα έπρεπε να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός. Αυτό όμως τι σχέση έχει με τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε καιρό πανδημίας; Η αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να γίνει, αλλά είναι δυνατόν αυτό να τίθεται ως ανταγωνιστικό μέτρο προς το μέτρο της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων;

Δηλαδή να κλείσει η μικρομεσαία επιχείρηση με βάση τη λογική του κυρίου Ανδρουλάκη και του κόμματός του; Δεν χρειάζεται να απαντήσουμε εμείς. Απάντησε και πάλι ο ίδιος ο κύριος Ανδρουλάκης λίγο αργότερα λέγοντας πως υπήρχε μια φιλοσοφία με τα μνημόνια ότι πρέπει να κάνουμε μία ανάταξη της οικονομίας και από τις πολλές μικρές επιχειρήσεις με λίγους εργαζόμενους να πάμε σ’ ένα μοντέλο μεγάλων επιχειρήσεων με πολλούς εργαζόμενους ώστε να υπάρχει λιγότερη φοροδιαφυγή, περισσότερη ανταγωνιστικότητα. Όλα αυτά, ο κύριος Ανδρουλάκης, τα χαρακτήρισε ωραία που όμως δεν γίνονται και είναι στρατηγική εικοσαετίας.

Είπε και αυτά ο κύριος Ανδρουλάκης στην ομιλία του στο δημαρχείο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, αλλά όλα αυτά κρύφτηκαν πίσω από τις κορώνες περί της έναρξης της εκστρατείας του κόμματός του από το δήμο Κορδελιού Ευόσμου και από τις χαρές και τα πανηγύρια τοπικών παραγόντων για την παρουσία του στο δήμο. Δυστυχώς όμως δεν είπε μόνο αυτά. Είπε και κάτι απίθανα πράγματα για τα μνημόνια αλλά εκείνα είναι ένα κείμενο μόνα τους.

Η επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου και οι τοποθετήσεις των κυρίων Βασιλειάδη και Αντίνου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ