Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣτον αρχιμουσικό επέρριψε όλη την ευθύνη ο Κώστας Αμανατιάδης που η Φιλαρμονική...

Στον αρχιμουσικό επέρριψε όλη την ευθύνη ο Κώστας Αμανατιάδης που η Φιλαρμονική δεν παρέλασε

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Μαρτίου 2022, ο Κώστας Αμανατιάδης, αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κορδελιού Ευόσμου, επέρριψε στον αρχιμουσικό όλη την ευθύνη για το γεγονός ότι η Φιλαρμονική δεν παρέλασε κατά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ο κύριος Αμανατιάδης περιέγραψε έναν αρχιμουσικό που φέρθηκε χωρίς καθόλου φιλότιμο και δημιούργησε πολλά προβλήματα στη λειτουργία της Φιλαρμονικής, στη μεταστέγασή της και τελικά στην πρόσφατη παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Ο αντιδήμαρχος άφησε να αιωρείται η υποψία πως όσα έγιναν με τη Φιλαρμονική ήταν καθοδηγούμενα από κάποιο κέντρο, λέγοντας πως δεν θέλει να πιστέψει ότι κάτι τέτοιο συνέβη. Είπε συγκεκριμένα ο Κώστας Αμανατιάδης:

«Εγώ, ξέρετε πολύ καλά, πως πάντα λέω την αλήθεια. Ποια είναι η κατάσταση και ποιο είναι το περιβάλλον το οποίο ζούμε; Ξεκίνησα τότε σαν πρόεδρος της ΔΗΚΕΚΕ το Νοέμβριο του 2019, είχε γίνει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Οι προηγούμενες διοικήσεις την αρμοδιότητα της μπάντας, δεν ξέρω από πότε, πρέπει να είναι πριν πολλά χρόνια, όλη αυτήν τη λειτουργία την είχαν αναθέσει στη Δημοτική Επιχείρηση.

Ξεκινήσαμε. Λειτουργούσε με την πρόσληψη ενός επιμορφωτού κι όπως γνωρίζετε τα προγράμματα τα επιμορφωνικά είναι οκτάμηνα, δεν είναι δωδεκάμηνα. Οπότε, ανάλογα με το πότε ξεκινάνε, υπάρχει το πρόβλημα μία παρέλαση να είναι εκτός του οκταμήνου. Προσπαθήσαμε, οργανωθήκαμε, ξεκίνησε όμως το μεγάλο πρόβλημα με την πανδημία όπου δεν μπορούσανε να γίνουνε μαθήματα, δεν μπορούσαν να γίνουν συνευρέσεις των παιδιών. Απλό και κατανοητό. Εγώ σας περιγράφω το τι έχει γίνει. Τα πραγματικά γεγονότα.

Επιμεληθήκαμε για τις στολές, επιμεληθήκαμε για τα όργανα, μάλιστα τις στολές τις ανακατασκευάσαμε, τις είχαμε δώσει και στο τμήμα ραπτικής το επιμορφωτικό, δεν είχαμε προβλήματα. Η αγωνία μας ήταν μεγάλη. Παρ’ όλο ότι υπήρχε η πανδημία, προσλάβαμε επιμορφωτή και ο συγκεκριμένος επιμορφωτής πληρώθηκε για δύο συναπτά χρόνια χωρίς να κάνει κάτι. Ήταν αργόμισθος. Παρ’ όλα αυτά από την αγωνία μας και τη δεύτερη χρονιά ξαναπροσλάβαμε όπως και επίσης εχθές ήρθε έγκριση των επιμορφωτικών προγραμμάτων, ξανά έχουμε στην προκήρυξή μας να προσλάβουμε επιμορφωτή.

Τα προβλήματα άρχισαν, κι εγώ μιλάω καθαρά και ξάστερα, όταν πήραμε μια απόφαση να μεταφερθεί το τμήμα Παιδείας πάνω από τον Αστέρα. Η Φιλαρμονική στεγαζόταν εκεί σ’ ένα χώρο 3×3 μ’ ένα βοηθητικό χώρο, ο οποίος έφτανε μόνο και μόνο για τα όργανα και όχι να γίνει μάζωξη ανθρώπων και μάλιστα εν καιρό πανδημίας. Πήραμε την απόφαση και είπαμε να γίνει μεταφορά. Μεταφέραμε τα όργανα, τις στολές και όλα τα σχετικά στο χώρο πάνω από το ΚΑΠΗ του Ελευθερίου Κορδελιού που είναι ένας χώρος 120 τετραγωνικών μέτρων. Κι από εκεί και πέρα αρχίσαν τα όργανα.

Θεώρησε ο επικεφαλής, ο οποίος συνδέεται άρρηκτα με τα παιδιά γιατί είναι παιδιά διαφόρων σχολών και αυτός κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά, ότι δεν είναι κατάλληλος ο χώρος, εμείς δεν μπορούμε να πάμε στο Ελευθέριο Κορδελιό διότι ο κύριος αργόμισθος επιμορφωτής είχε μάθει να πατάει στα κόκκινα χαλιά της Ορχήστρας της Βιέννης. Δεν ξέρω. Αυτόν βρήκα και τον επιλέξαμε όλα τα χρόνια, αξιοκρατικά βέβαια με τα πτυχία του.

Φτάσαμε στην παρέλαση. Έχουμε κάνει πάνω από 300 τηλέφωνα και εγώ και ο κύριος Σταυρίδης και το γραφείο δημάρχου και όλοι μας. Ο άνθρωπος απαξιούσε να σηκώσει τα τηλέφωνα. Η μια απάντηση η οποία έδωσε σ’ εμένα “εγώ δεν μπορώ να έρθω διότι είμαι εκτός σύμβασης”. Και του λέω έλα εδώ βρε άνθρωπέ μου. Τρία χρόνια πληρώθηκες χωρίς να κάνεις τίποτα, λόγω της κατάστασης έτσι; Κι εμείς δεν μπορούσαμε να τον βάλουμε σε αναστολή. Λίγο φιλότιμο δεν υπάρχει να έρθεις να εξυπηρετήσεις μια μέρα να βγούμε από μια δύσκολη θέση; Όχι εμείς. Γιατί στην ουσία η μπάντα αποτελείται από εθελοντές. Ζητήσαμε τηλέφωνα παιδιών και αρνηθήκαν να μας δώσουν και τηλέφωνα παιδιών. Υπήρχε μία πολιτική, θέλω να πιστεύω, ότι δεν είναι σχεδιασμένη από κάπου παρακάτω. Λέω θέλω να πιστεύω.

Σ’ αυτά που είπε ο κύριος Ναθαναηλίδης και συζητήσαμε. Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε το θέμα και να δημιουργήσουμε κάτι σοβαρό, σωστό και μελλοντικό. Είμαστε μαζί σας και συμφωνούμε. Η διοίκηση είναι ανοιχτή να καθίσουμε να συζητήσουμε, η πρότασή σας είναι πολύ καλή, να δούμε αν μπορεί το συγκεκριμένο τμήμα να μεταφερθεί από τη ΔΗΚΕΚΕ και να περάσει στον Πολιτισμό. Να τα δούμε όλα αυτά. Είμαστε ανοιχτοί για το καλύτερο. Πάντως δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση να κατηγορηθούμε για αδράνεια ή για αμέλεια. Κι εμάς το θέμα αυτό μας στεναχώρησε πάρα πολύ».

Τα. Σ.

«Ο αρχιμουσικός προσπαθούσε με κάθε τρόπο να μη συμμετέχει η Φιλαρμονική στην παρέλαση»
Η διοίκηση Μανδαλιανού αισθάνθηκε ότι εκβιάζεται από τη Φιλαρμονική και βρήκε αμέσως άλλη λύση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ