Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ64 παιδιά εξετάσθηκαν την πρώτη μέρα της Εβδομάδας Δωρεάν Προληπτικών Ιατρικών Εξετάσεωv

64 παιδιά εξετάσθηκαν την πρώτη μέρα της Εβδομάδας Δωρεάν Προληπτικών Ιατρικών Εξετάσεωv

Εβδομάδα Δωρεάν Προληπτικών  Ιατρικών  Εξετάσεων  για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Χθες πρώτη μέρα εξετάσθηκαν 64 παιδιά 
Σε εξέλιξη θα βρίσκεται  έως και την Παρασκευή 01 Απριλίου 2022,  η Δράση Προληπτικής Ιατρικής  και Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχοντας  δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια, τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, την Δημοτική Κοινότητα Ευόσμου, τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τελείται υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ. 
Χθες πρώτη μέρα, η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής/Ακουολογικής του Οργανισμού, την οποία στελεχώνουν εθελοντικά γιατροί και Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού,  έκανε δύο στάσεις και την επισκέφθηκαν 64 παιδιά τα οποία  υποβλήθηκαν σε Ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις (στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου) και σε Παιδιατρικές Εξετάσεις (στο Δημαρχείο Ευόσμου). Για την κατάσταση της υγείας των παιδιών  ενημερώθηκαν οι συνοδοί τους με  Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.
Ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚΕ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, στο πρόσωπο της κ. Ιωάννας Μακρή, συντονίστριας της  Β. Ελλάδος του «Χαμόγελου του Παιδιού» η οποία ήταν παρούσα στην δράση, συνεχάρησαν τον Οργανισμό,  για το έργο που επιτελεί επί 26 χρόνια καθημερινά και πανελλαδικά ώστε κάθε παιδί που κινδυνεύει να βρίσκει ασφάλεια, στέγη και αγάπη,  επαίνεσαν τους εργαζομένους για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν στην «πρώτη γραμμή» για την προστασία της παιδικής υγείας και τους ευχαρίστησαν όλους για την εκστρατεία προληπτικής ιατρικής στο Δήμο μας.   
Παρόντες στη δράση ήταν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου κ. Παναγιώτης Φωτιάδης, η κ. Μαρία Γκαγκανιάρη, ο π. Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας  κ. Στάθης Λαφαζανίδης και ο π. Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΠΚΜ κ. Χρήστος Μήτας.

Τρίτη 29/3 

  • 08:30-12:30: Παιδιατρικές εξετάσεις στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου (17ης Νοεμβρίου 2)
  • 13:30-16:30: Ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις στο Δημαρχείο Ευόσμου (Παύλου Μελά 24)

Τετάρτη 30/3 

  • 08:30-12:30 Ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου (17ης Νοεμβρίου 2)
  • 13:30-16:30 Παιδιατρικές Εξετάσεις στο Δημαρχείο Κορδελιού (Δημοτικό Παρκινγκ, μπροστά από το ΚΕΠ)

Πέμπτη 31/3        

  • 08:30-12:30 Παιδιατρικές εξετάσεις στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου (17ης Νοεμβρίου 2)
  • 13:30-16:30 Ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις στο Δημαρχείο Ευόσμου (Παύλου Μελά 24)

Παρασκευή 1/4   

  • 08:30-12:30: Ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου (17ης Νοεμβρίου 2)
  • 13:30-16:30: Παιδιατρικές Εξετάσεις στο Δημαρχείο Ευόσμου (Παύλου Μελά 24)

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ