Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣτάθης Καϊτετζίδης: Η διοίκηση του δήμου κωλυσιεργεί για να χαθεί το ΘΕΠΑΝ

Στάθης Καϊτετζίδης: Η διοίκηση του δήμου κωλυσιεργεί για να χαθεί το ΘΕΠΑΝ

Ο πρώην δήμαρχος του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού και νυν δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου, Στάθης Καϊτετζίδης, μιλώντας στην εκπομπή Hashtag του Βασίλη Σαρρηγιαννίδη στη EURO τηλεόραση για το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια ή πάρκο Κατσαντώνη) εξέφρασε την άποψη ότι η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, η διοίκηση Μανδαλιανού, κωλυσιεργεί προκειμένου ο δήμος να χάσει το ΘΕΠΑΝ. Είπε συγκεκριμένα ο κύριος Καϊτετζίδης:

«Σήμερα θεωρώ ότι υπάρχει μία υποκριτική στάση διότι ο δήμος δια του δημάρχου δεν επιθυμεί να δείξει στο λαό ότι θα το παραχωρήσει αλλά δημιουργεί τεχνική καθυστέρηση έτσι που από μόνο του να καταλήξει στα χέρια τρίτων κι όχι στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Και τι εννοώ με αυτό. Ξέρετε από το 2019, περιέγραψα προηγουμένως, ότι γίνεται μία κωλυσιεργία και μία προσπάθεια αποτροπής έστω και να συζητηθεί το θέμα».

Παρακάτω ο Στάθης Καϊτετζίδης συμπλήρωσε τα εξής:

«Σήμερα επιχειρείται να γίνει μία τεχνητή καθυστέρηση. Παραπέμπεται το θέμα στη Διεύθυνση Γεωργίας, στο Υπουργεία Γεωργίας, στο Υπουργείο Εσωτερικών και άκουσον άκουσον ακόμα και στη Νομική Υπηρεσία του κράτους. Τι δουλειά μπορεί να έχει η Νομική Υπηρεσία του κράτους γι’ αυτό το θέμα; Να μας πει αν είναι νόμιμη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου; Να μας πει αν είναι νόμιμος ο τίτλος; Αν δεν είναι νόμιμος ο τίτλος δεν θα μας τον δώσει η Διεύθυνση Γεωργίας του υπουργείου Γεωργίας, αν θέλετε. Επομένως γιατί γίνεται όλη αυτή η καθυστέρηση;

Υπάρχει σκοπιμότητα. Ποια είναι η σκοπιμότητα; Γνωρίζουμε όλοι, είτε είμαστε ενασχολούμενοι με την αυτοδιοίκηση είτε είμαστε πολίτες, τον τρόπο που λειτουργεί το δημόσιο. Η καθυστέρηση, της καθυστέρησης. Όλη αυτή η ιστορία μπορεί να καταλήξει σε κάτι το οποίο θα είναι επιζήμιο για τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Και ποιο είναι αυτό; Αν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 δεν κατατεθεί ο τίτλος κυριότητας στο εφετείο της Κτηματολογικής Υπηρεσίας, στο Κτηματολόγιο, τότε το ακίνητο και τα δικαιώματα απεμπολούνται, χάνονται και μαζί με αυτά χάνεται και το πάρκο και τα κτήρια κι ότι άλλο υπάρχει σ’ αυτό».

Τα. Σ.

Ο Στάθης Καϊτετζίδης για τη στάση του πατέρα του δημάρχου στο θέμα του ΘΕΠΑΝ
Αποκαλυπτική εκπομπή του Βασίλη Σαρρηγιαννίδη για το ΘΕΠΑΝ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ