Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΧωρίς τη Φιλαρμονική του δήμου Κορδελιού Ευόσμου η παρέλαση της 25ης Μαρτίου!

Χωρίς τη Φιλαρμονική του δήμου Κορδελιού Ευόσμου η παρέλαση της 25ης Μαρτίου!

Ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της Βόρειας Ελλάδας, ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, κατά την παρέλαση της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, δεν θα έχει στη διάθεσή του την Φιλαρμονική του. Η σύμβαση του αρχιμουσικού, ο οποίος πληρώνεται μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Δημοτικής Επιχείρησης, δεν ανανεώθηκε κι έτσι αυτή η έστω μικρή και ανεπαρκής Φιλαρμονική δεν θα μπορέσει να παρελάσει. Τι κάνει η διοίκηση του δήμου; Βρήκαν εθελοντές μουσικούς από κάποιον σύλλογο για να υπάρχει Φιλαρμονική στην παρέλαση!

Τα παραπάνω ακούστηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Κορδελιού Ευόσμου μετά από ερώτηση που έκανε για το θέμα η Μαρία Πασχαλίδου. Μάλιστα δικαιολόγησαν την κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ντροπή και πάλι ντροπή. Στους άλλους δήμους δεν υπήρχε πανδημία; Εξαιτίας τις πανδημίας διαλύθηκαν οι Φιλαρμονικές τους και ψάχνουν εθελοντές μουσικούς για να γίνουν οι παρελάσεις;

Η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου με το Ήθος και το Όραμα, όχι μόνο δεν κατάφερε να πάει ένα βήμα μπροστά τη Φιλαρμονική του δήμου αλλά κατάφερε να την καταστήσει ανενεργή. Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου αντί να ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα, ασχολείτο με το πώς θα κάνει μια ενιαία παρέλαση. Δεν τον πείραζε το δήμαρχο που είχε ανεπαρκή Φιλαρμονική, αλλά τον πείραζαν οι δύο ξεχωριστές παρελάσεις.

Η «Αγκίδα» και την 28η Οκτωβρίου 2021 αλλά και πολλές φορές στο παρελθόν είχε επισημάνει τα προβλήματα που υπήρχαν και είχε καλέσει το δήμαρχο και τη διοίκησή του να ασχοληθούν με τη Φιλαρμονική που και η εικόνα του δήμου είναι και μπορεί να παράξει Πολιτισμό και να ψυχαγωγήσει τους κατοίκους. Δυστυχώς και σ’ αυτό το θέμα τα αρμόδια στελέχη της διοίκησης χάριζαν πλούσια χαμόγελα, δεσμεύσεις πως μοχθούν να δημιουργηθεί μια καλή Φιλαρμονική, αλλά τελικά δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Κι επειδή ο κύριος δήμαρχος και κάποιοι πονηροί αντιδήμαρχοί του ψάχνουν να κατηγορήσουν πολιτικούς και δημοσιογράφους για δυσφήμιση του δήμου, ας κοιταχτούν για μία ακόμα φορά στον καθρέφτη γιατί κατάφεραν στη θητεία τους να μην εμφανιστεί, έστω μικρή και ανεπαρκής, η Φιλαρμονική του δήμου, η Φιλαρμονική του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας. Αυτό κι αν είναι δυσφήμιση.

Βασίλης Νταρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ