Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Κάθε χρόνο η 21η Μαρτίου -πρώτη μέρα της άνοιξης- εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, ευαισθητοποιώντας όλους τους ανθρώπους της γης, να συμμετέχουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, των δασών, των θαλασσών και φυσικά στην αειφορική διαχείριση και αξιοποίηση των δασικών οικοσυστημάτων του φυσικού περιβάλλοντος.  
Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου διαχρονικά ενεργός στην αύξηση πρασίνου στον τόπο μας, την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας την θεωρεί και την αξιοποιεί πάντα ως «χρυσή ευκαιρία» για να μεταλαμπαδεύσει την χρησιμότητα της δεντροφύτευσης και της υιοθεσίας δέντρων στη νέα γενιά και να την ευαισθητοποιήσει σε γενικότερα  θέματα προστασίας περιβάλλοντος.  
Φέτος πρωταγωνιστές ήταν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου – Κορδελιού οι οποίοι μαζί με τους καθηγητές τους έκαναν πράξη την περιβαλλοντική εκπαίδευση και  με τις σκαπάνες ανά χείρας «πρασίνισαν» με θάμνους και δενδρύλλια την αυλή του σχολείου τους, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα για την προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος, μέσα από περιβαλλοντικά, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά δρώμενα.  
Τη δράση πραγματοποίησε ο  Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, δια της  Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου – Κορδελιού και των Τμημάτων Ανάπτυξης & Συντήρησης Πρασίνου και Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ‘«Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.  

Παρόντες  στη δεντροφύτευση ήταν ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός και η Αντιδήμαρχος  Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Όλγα Αθανασιάδου – Νέδου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα παιδιά για τη σημασία της δεντροφύτευσης, και για τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από την εφαρμογή προγραμμάτων, αλλά και τη συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις εθελοντισμού.
Με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, τιμήσαμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας», επεσήμανε ο κ. Μανδαλιανός  προσθέτοντας «Ο Δήμος μας λόγω της γειτνίασης του με τη Βιομηχανική Ζώνη και της αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιεί δεντροφυτεύσεις, κυρίως με τη συμμετοχή σχολείων, επενδύοντας διαχρονικά σε δράσεις που συμβάλλουν όχι μόνον στην πράσινη ανάπτυξη, αλλά και στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης σε όλους τους συμπολίτες μας, με πρώτους τους μαθητές μας». Όπως τόνισε ο κ. Μανδαλιανός «η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας θα είναι πάντα μια ημέρα αφύπνισης και υπενθύμισης πώς όλοι μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά πρέπει να βοηθήσουμε στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και να συμβάλλουμε στην αύξηση  τού πρασίνου, αρχίζοντας από τη γειτονιά μας».
Η  κ. Αθανασιάδου – Νέδου υπογράμμισε ότι  «Την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, γιορτάζουμε την αναγέννηση της σχέσης μας με τη φύση. Κι εμείς τιμήσαμε αυτή τη μέρα, φυτεύοντα μαζί με τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κορδελιού, θάμνους και δενδρύλλια στο προαύλιο του σχολείου, σε μια πράξη με πολλούς συμβολισμούς».

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ