Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ διοίκηση του δήμου διαλύει τη Φιλαρμονική του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Η διοίκηση του δήμου διαλύει τη Φιλαρμονική του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου αντί επί δυόμιση χρόνια να κάνει ενέργειες ώστε να δημιουργηθεί η Φιλαρμονική που αρμόζει στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βορείου Ελλάδος, διαλύει και αυτήν που υπάρχει. Η διοίκηση του δήμου αντί να χρησιμοποιήσει ως βάση τα μέλη της Φιλαρμονικής για να την βελτιώσει και να τη μεγαλώσει, έρχεται σε σύγκρουση με τους μουσικούς οδηγώντας την στη διάλυση.

Η διοίκηση του δήμου αντί να ενημερώσει την αντιπολίτευση, αντί να συνεννοηθεί με τους μουσικούς, επέλεξε να συγκρουστεί μαζί τους και να φέρει άλλους μουσικούς για να γίνει η μεθαυριανή παρέλαση. Ποιο αρρωστημένο μυαλό γέννησε αυτήν την ιδέα; Ποιος έξυπνος της διοίκησης Μανδαλιανού αποφάσισε να αντιμετωπίσει τη Φιλαρμονική ως επιστάτης άλλων εποχών με μαστίγιο σε φάμπρικα και να κουβαλήσει άλλους μουσικούς για να κάνει την παρέλαση, αντί να συζητήσει τα αιτήματά των μουσικών της Φιλαρμονικής;

Αστεία υπόθεση. Η διοίκηση του δήμου λέει ότι οι μουσικοί που θα παίξουν, θα το κάνουν εθελοντικά. Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής λένε ότι οι συνάδελφοί τους θα πληρωθούν κανονικά. Μάλιστα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ένας από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής γράφει ότι κάποιος γνωστός του θα πληρωθεί με 70 ευρώ.

Η διοίκηση του δήμου είναι αχαρακτήριστη. Δεν έκανε στα παιδιά της Φιλαρμονικής το τραπέζι που τους έταξε και μάλλον δεν τους έχει κάνει κανένα τραπέζι επί δυόμιση χρόνια που είναι διοίκηση και θα πληρώσει άλλους μουσικούς να παρελάσουν; Και οι άλλοι μουσικοί θα μπούνε σ’ αυτήν τη διαδικασία; Για ποιο λόγο; Πώς θα κοιτάξουν τους συναδέλφους τους στα μάτια που παίζουν τόσα χρόνια χωρίς να πληρώνονται; Αλλά ακόμα κι αν είναι εθελοντές, όπως λέει η διοίκηση του δήμου, θα παίξουν κόντρα στο αίτημα των συναδέλφων τους να φτιαχτεί μια αντάξια του δήμου Φιλαρμονική. Γιατί οι μουσικοί της Φιλαρμονικής του δήμου Κορδελιού Ευόσμου γι’ αυτό δεν θα συμμετέχουν στην παρέλαση. Οι συνάδελφοί τους που θα παίξουν, θα το κάνουν για να βάλουν πλάτη στη διοίκηση του δήμου να καταστρέψει τη Φιλαρμονική;

Όσο για το τραπέζι που θα έκαναν στα παιδιά, όπως ένας από τους μουσικούς έγραψε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δεν θα το έκαναν γιατί πεινάνε και έχουν ανάγκη το φαγητό του δήμου. Θα το έκαναν για να τους δείξουν την εκτίμησή τους, θα το έκαναν όπως τραπεζώνονται με διάφορους πολιτικούς παράγοντες που κάνουν παρέλαση από το δήμο χωρίς να κάνουν και τίποτα για το δήμο. Γι’ αυτό θα το έκαναν. Γιατί τα παιδιά της Φιλαρμονικής προσφέρουν στο δήμο και μάλιστα χωρίς αμοιβή. Αλλά δεν φτάνει που δεν κάνουν τίποτα άλλο για τη Φιλαρμονική, δεν κάνουν και αυτό το ρημάδι το τραπέζι και τώρα έχουν το θράσος να βγαίνουν κόντρα στα παιδιά.

Ντροπή και πάλι ντροπή. Η διοίκηση του δήμου να κάτσει και να συζητήσει με τα μέλη της Φιλαρμονικής για να παίξουν αυτοί στην παρέλαση. Η αντιπολίτευση του δήμου να πιέσει ώστε να γίνουν δεκτά τα αιτήματα της Φιλαρμονικής. Ζητάνε πολύ λίγα για τις υπηρεσίες που μας προσφέρουν. Αυτή η συμπεριφορά απέναντι στα μέλη της Φιλαρμονικής είναι απαράδεκτη και δείχνει αποστροφή στον πολιτισμό. Να παίξει η Φιλαρμονική στην παρέλαση και άμεσα να μπούνε οι βάσεις για Φιλαρμονική αντάξια του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας.

Σ.

Ανακοίνωση των μελών της Φιλαρμονικής Κορδελιού Ευόσμου για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ