Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΒραβεύτηκαν  το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου-Κορδελιού και το 1ο ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού 

Βραβεύτηκαν  το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου-Κορδελιού και το 1ο ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού 

Στο πλαίσιο μιας συμβολικής αλλά ταυτόχρονα  ουσιαστικής τιμητικής  τελετής ενδεικτική της αναγνώρισης, του προσωπικού κόπου,  της θυσίας του ελεύθερου χρόνου  και της συλλογικής  προσπάθειας που κατέβαλαν μαθητές των Σχολείων της Πρωτοβάθμιους και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού, προχώρησε ο Δήμος Κορδελιού  Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο π. Δημαρχείο Ελευθερίου Κορδελιού μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού, με στόχο την έμπρακτη και δημόσια βράβευση των μαθητών και την επιβράβευση των εκπαιδευτικών που τα εμπνέουν και των γονέων που τα στηρίζουν και τα εμψυχώνουν. 

Τιμητικές πλακέτες απένειμε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, στους μαθητές παρουσία των αντιδημάρχων Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης κ. Γιώργου Σταυρίδη , του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας, Δημοτικής Αστυνομίας – ΚΕΠ κ. Νέστορα Λαφαζανίδη, του Διευθυντή του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού κ. Στέργιου Παπαδόπουλου, των εκπαιδευτικών Ελένης Δελημπέη, Χρύσας Νικολοπούλου ,Κωνσταντίνου Γκόλτσιου και γονέων. 
« Το γεγονός ότι πέρσι σε μια δύσκολη από κάθε άποψη χρονιά γεμάτη ανατροπές στη ζωή όλων μας και με πρωτόγνωρους τρόπους μάθησης για σας, λόγω της πανδημίας , εσείς καταφέρατε κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες να πετύχετε τον στόχο σας, μετατρέποντας  την καραντίνα σε ευκαιρία, κάνει τις επιτυχίες σας ακόμη μεγαλύτερες  Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που και σήμερα βραβεύουμε μαθητές των σχολείων μας, που μας κάνουν όλους περήφανους  με τις επιδόσεις  και τις διακρίσεις  τους, εκπροσωπώντας επάξια τον Δήμο μας σε πανελλαδικούς και πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς κατατάσσοντας τον, στις πρώτες θέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας  της χώρα μας» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός στους μαθητές, ευχόμενος να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση και κίνητρο προσπάθειας για όλους τους συμμαθητές τους.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Γιώργος Σταυρίδης  διαβεβαίωσε τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς ότι  η Αντιδημαρχία  Παιδείας, είναι πάντα στο πλευρό τους, ανοικτή και πρόθυμη να ακούσει τις προτάσεις τους και να στηρίξει τις προσπάθειες τους γιατί μόνον μέσα από τα δικά τους όνειρα και τους δικούς τους νέους ορίζοντες το αύριο μπορεί να γίνει καλύτερο. Τους  συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε πρόσθεσε γιατί μας δίνουν τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε.  
«Μέσα από αυτήν την διαγωνιστική διαδικασία καταλάβατε ότι η επιτυχία δεν είναι ακατόρθωτη αλλά έρχεται μέσα από προσωπικό κόπο και ομαδική συνεργασία, αρετές που πρέπει να έχετε ως οδηγό σε όλη σας τη ζωή ακόμη κι αν χρειασθεί να αφιερώνεται τον ελεύθερο χρόνο σας που όλοι γνωρίζουμε πόσο πολύτιμος είναι για σας, κάντε το γιατί η χαρά της επιτυχίας θα σας ανταμείψει» είπε μεταξύ άλλων στους μαθητές ο  Αντιδημάρχος Πολεοδομίας, Δημοτικής Αστυνομίας – ΚΕΠ κ. Νέστορας Λαφαζανίδης  
Ο  Διευθυντής του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού κ. Στέργιου Παπαδόπουλου αναφέρθηκε στο υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο όλων των σχολείων του δήμου μας, στις πολλαπλές και συνεχείς διακρίσεις των μαθητών του δήμου μας που είναι και οι πρεσβευτές του, σε κάθε διαγωνιστική διαδικασία όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη και στον καθημερινό αγώνα των εκπαιδευτικών και των γονέων μέχρι να φθάσουμε στην χαρά των βραβεύσεων και των διακρίσεων. 
Ο  προπονητής των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού κ. Κωνσταντίνος Γκόλτσιος επαίνεσε τον Δήμαρχο κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό για την πρωτοβουλία να τιμήσει  τους μαθητές σε μια περίοδο που βαλλόμαστε από παντού με δυσάρεστα γεγονότα, τονίζοντας ότι αυτές οι βραβεύσεις στέλνουν μαζί με το μήνυμα της αισιοδοξίας και το παράδειγμα  στα υπόλοιπα παιδιά να αγωνισθούν και να προσπαθήσουν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα, για ένα καλύτερο αύριο που τα ίδια φέρνουν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της τελετής βραβεύτηκαν 

6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου-Κορδελιού 

8ος Πανελλήνιος Σχολικός Ψηφιακός Διαγωνισμός  

«Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό»/”Say no to bullying and cyberbullying” – 1η θέση (1ο Πανελλήνιο Βραβείο) 

1ο Πανελλήνιο Βραβείο πήρε η ομάδα «Stop Bullying Animation Team» με την 3λεπτη ταινία «Υπάρχει Λύση», η οποία δημιουργήθηκε με την τεχνική της κινούμενης εικόνας (Stop Motion Animation). Καθοδήγηση, τελικό μοντάζ και μίξη ήχου, η υπεύθυνη εκπ/κός, πληροφορικός του σχολείου Ελένη Δελημπέη. Συνεργάστηκε στο μουσικό κομμάτι η μουσικός μας Ηλέκτρα Καρακατσάνη. Την ομάδα “Stop Bullying Animation Team” αποτελούσαν οι: Γιώργος Μέρκος, Επαμεινώνδας Παληάμπελος, Χρήστος-Μάριος Ζώης, Χρήστος-Ραφαήλ Σουγιουλτζής, Χριστίνα Στόλη. Ακούγονται οι φωνές των: Γιώργου Μέρκου, Επαμεινώνδα Παληάμπελου, Χρήστου-Μάριου Ζώη. Σχεδιασμός χαρακτήρων/σκίτσο: Χριστίνα Στόλη, Χρήστος-Μάριος Ζώης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μικρό Αλέξανδρο Στόλη που με τις ιδέες του ενέπνευσε την ομάδα.  

Το ίδιο βίντεο «Υπάρχει Λύση»  απέσπασε κι άλλες Πανελλήνιες Διακρίσεις, όπως στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Bravo schools 2021, αναδείχτηκε μεταξύ των καλύτερων προσεγγίσεων στο Στόχο 16 στην κατηγορία «Μαθητική Δημιουργία» και στον 11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;», όπου κατέλαβε την 3η θέση στην κατηγορία animation.

Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

Διοργανώθηκε από το Τμήμα Αγγλικών Σπουδών του Κολεγίου “ΔΕΛΑΣΑΛ” σε συνεργασία με την ΕΚΑΔΕΒΕ, για τους/τις μαθητές/τριες της Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης των Δημόσιων & Ιδιωτικών Δημοτικών της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.  

Στον 7ο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής το 2021 με τίτλο: “Be an everyday hero, not an extraordinary one”, κέρδισαν  τρεις σημαντικές διακρίσεις. 

Κατηγορία short story: 2η θέση Καζαντσίδου Ελένη (Ε τάξη). 

Κατηγορία poem: 2η θέση Γραμμένου Μάγδα (ΣΤ τάξη) 

Κατηγορία letter: 3η θέση Γαβριηλίδου Μαρία (Ε τάξη). 

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός ΠΕ06 : Χρυσούλα Νικολοπούλου 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Bravo schools 2021 

Η πανελλήνια διάκριση αφορούσε την μεγάλη ενεργοποίηση & συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας που πέτυχαν, κατά την διαδικασία

 της ανοικτής ψηφοφορίας κοινού στο πλαίσιο του θεσμού Bravo Schools 2021, τον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό κατά τον οποίο οι Ενεργοί Πολίτες 

του αύριο ανέδειξαν τις προτάσεις τους για τη Δημιουργία ενός Καλύτερου Κόσμου, μέσω της δράσης μια “Ιθάκη Α σύγχρονη”, 

μια εικαστική, συμβολική video performance που μας ταξίδεψε σε κάθε νέα και παλιά Ιθάκη. 

Διακρίθηκαν  μέσα στην 1η δεκάδα ανάμεσα σε 342 σχολεία και 867 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. 

Καλλιτεχνική επιμέλεια / ψηφιακή επεξεργασία: Γκούτζος Φίλιππος, εκπαιδευτικός εικαστικών (ΠΕ08) 

Γλωσσική επιμέλεια / ψηφιακή επεξεργασία: Νικολοπούλου Χρυσούλα, εκπ/κός αγγλικής γλώσσας (ΠΕ06) 

Πρωτότυπη μουσική: Καλαντζόγλου Χριστιάνα, μουσικός (εξωτερικός συνεργάτης) 

1ο ΓΕΛ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

1η  ΝΊΚΗ στους Πανελλήνιους και Πανευρωπαϊκούς Αγώνες TAEKWONDO από τον Γεώργιο Μπάιρα

3η ΝΙΚΗ στους Πανελλήνιους Αγώνες πρωταθλήματος TAEKWONDO από την Τριανταφυλλιά Μιχαηλίδου

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ