Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ διοίκηση του δήμου είναι απέναντι στους κατοίκους στο θέμα της δυσοσμίας

Η διοίκηση του δήμου είναι απέναντι στους κατοίκους στο θέμα της δυσοσμίας

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 16ης Μαρτίου 2022, ο Θοδωρής Μπαλτάς πρότεινε ο δήμος το επόμενο διάστημα να πάρει μία μεγάλη πρωτοβουλία κινηματικού χαρακτήρα για τα ΕΛΠΕ.

Η απάντηση του κυρίου δημάρχου στην πρόταση του κυρίου Μπαλτά ήταν ότι θα γίνει καινούργια μέτρηση των ρύπων στην ατμόσφαιρα και ανάλογα με τα πορίσματα θα δει τι κινητοποιήσεις θα γίνουν.

Θα τελειώσει η θητεία της διοίκησης Μανδαλιανού, ο δήμος και κυρίως το Ελευθέριο Κορδελιό θα συνεχίσουν να πνίγονται στη δυσοσμία και ο δήμαρχος, που εκλέχτηκε για να μας σώσει από τη δυσοσμία, δεν θα έχει κάνει απολύτως τίποτα με το πρόσχημα των νέων μετρήσεων.

Αλήθεια, αφού η δυσοσμία πνίγει καθημερινά το δήμο, τι είναι αυτό που εμποδίζει τον κύριο δήμαρχο, μιας που θέλει τόσο πολύ να κάνει νέες μετρήσεις να τις κάνει, αλλά ταυτόχρονα να προχωρήσει και στις κινηματικές ενέργειες που πρότεινε ο κύριος Μπαλτάς ώστε να πειστούν να ΕΛΠΕ; Γιατί ο κύριος δήμαρχος έχει κολλήσει στα έργα που έχουν κάνει τα ΕΛΠΕ για τον περιορισμό της δυσοσμίας αφού αυτή παραμένει; Τι σημασία έχει αν έχουν γίνει έργα, αφού ο δήμος ζει σχεδόν καθημερινά με τη δυσοσμία και αυτή είναι μια επισήμανση που την έκανε και ο αντιδήμαρχος Νέστορας Λαφαζανίδης;

Ο δήμαρχος δεν έχει κανέναν σκοπό να κάνει καμία κινητοποίηση για το περιβάλλον. Ο δήμαρχος κυλάει το χρόνο να περάσει λαμβάνοντας ο ίδιος θέση τροχοπέδης στις αντιδράσεις ενάντια στη δυσοσμία και την πηγή της. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι πως ο δήμαρχος τους βροντοφωνάζει πως εάν γίνουν, όταν γίνουν, μετρήσεις και δείξουν ότι η κατάσταση βελτιώθηκε, δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτα. Ο δήμαρχος θεωρεί αυτήν την καθημερινή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου απόλυτα φυσιολογική, γι’ αυτό και αναζητά καταφύγιο σε νέες μετρήσεις.

Οι κάτοικοι, οι φορείς, η αντιπολίτευση και όσοι ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος πρέπει άμεσα να προχωρήσουν σε δράσεις όχι μόνο αντιδρώντας στη δυσοσμία που προκαλούν τα ΕΛΠΕ, αλλά και αντιδρώντας στη στάση της διοίκησης του δήμου και του ίδιου του δημάρχου που δηλώνουν πως αυτό που ζούμε καθημερινά θα το θεωρήσουν φυσιολογικό αν αυτό δείξουν οι μετρήσεις. Το πρόβλημα δεν είναι τελικά τα ΕΛΠΕ. Το πρόβλημα είναι η στάση του δημάρχου και της διοίκησής του απέναντι στο πρόβλημα.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ