Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΤο Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει την αντιδήμαρχο Όλγα Αθανασιάδου

Το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει την αντιδήμαρχο Όλγα Αθανασιάδου

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε στις 15 Μαρτίου 2022 το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου με την οποία καταγγέλλει τη διοίκηση του δήμου γιατί δεν έχει κάνει ενέργειες για μια σειρά ζητήματα, αλλά ιδιαιτέρως και ονομαστικά καταγγέλλει την αντιδήμαρχο της Διεύθυνσης Πρασίνου, Όλγα Αθανασιάδου, για προσωπικές συνεντεύξεις που παίρνει από τους εργαζομένους στο Πράσινο κάνοντας προπαγάνδα και ζητώντας τους ψήφο:

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη Διοίκηση του Δήμου ο κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός κατέθεσε εγγράφως και συζήτησε πολλές φορές μαζί του τα προβλήματα των εργαζομένων και τις ελλείψεις των υπηρεσιών. Για όλα σας κρατούσαμε ενήμερους. Μόνο στο 2021 το Διοικητικό Συμβούλιο εξέδωσε είκοσι τρεις ανακοινώσεις.

Του θέσαμε το θέμα της ακαταλληλότητας των εγκαταστάσεων για τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Καθαριότητας, του Τμήματος Οδοποιίας, του Τμήματος Τεχνικών Έργων και του Τμήματος Πρασίνου. Μας είχε διαβεβαιώσει τότε ο Δήμαρχος ότι θα ξεκινήσει άμεσα ενέργειες για τη μετεγκατάσταση των Υπηρεσιών. Το Σωματείο μας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα και καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Παρότι έγινε έλεγχος πέρυσι το καλοκαίρι και βεβαιώθηκαν οι συγκεκριμένες παραβάσεις, μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα.

Του θέσαμε το θέμα του γερασμένου στόλου των οχημάτων του και ότι θα πρέπει να ξεκινήσει η σταδιακή αντικατάσταση τους γιατί κινδυνεύει η ασφάλεια και η ακεραιότητα των εργαζομένων, το κόστος λειτουργίας και συντήρησής τους είναι μεγάλο και δεν είναι πλέον αποδοτικά. Μέχρι σήμερα τίποτα δεν έκανε με ότι αυτό συνεπάγεται

Του θέσαμε το θέμα της επιτακτικής ανάγκης της σύστασης Γραφείου Κίνησης, διότι ο Δήμος έχει περίπου εκατόν τριάντα (130) οχήματα και μηχανήματα έργου. Του θέσαμε το θέμα της δημιουργίας Κεντρικής Αποθήκης Υλικών και Εργαλείων για την καλύτερη διαχείριση τους. Μέχρι σήμερα τίποτα από αυτά δεν έγινε, με ότι συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών.

Του θέσαμε το θέμα της ανάγκης δημιουργίας νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) γιατί ο υπάρχων είναι από το 2012 και πλέον καθίσταται μη λειτουργικός. Πολλοί προϊστάμενοι οργανικών μονάδων έχουν αποχωρήσει και το καθεστώς αναπλήρωσης με αποφάσεις Δημάρχου έχει γίνει καθεστώς. Μας είχαν διαβεβαιώσει ότι σε τρεις – τέσσερις μήνες θα έχουν έτοιμο τον νέο ΟΕΥ. Μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει.

Του θέσαμε το θέμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και μετά από σχεδόν τρία χρόνια με συνεχείς οχλήσεις και κινητοποιήσεις δε στάθηκε δυνατό να μας χορηγήσει τα ΜΑΠ στο σύνολό τους, παρά μόνο ένα μέρος αυτών. Όσον αφορά την καταβολή σε χρήμα των ΜΑΠ και του Γάλακτος, για τα έτη που αυτά δεν χορηγήθηκαν, θα μας καταβάλει σε χρήμα μόνο τα ΜΑΠ και όχι το Γάλα και μόνο για το 2020, ενώ οι περισσότεροι Δήμοι καταβάλουν σε χρήμα όλα τα έτη που δεν τα χορήγησαν.

Από την πρώτη στιγμή θέσαμε στον Δήμαρχο όλα τα  χρονίζοντα προβλήματα, όπως και όλα όσα προέκυπταν στην πορεία. Δυστυχώς όμως, όπως έχει φανεί στην πράξη ο Δήμαρχος καμία διάθεση δεν έχει δείξει για την αντιμετώπισή τους. Αυτό που διαπιστώνουμε, όχι μόνο εμείς, αλλά και οι δημότες, είναι η καθημερινή απαξίωση των υπηρεσιών.

Με τη Διοίκηση απούσα, ο Δήμος πλέον στηρίζεται και λειτουργεί μόνο από τους εργαζόμενους του.

Το τελευταίο διάστημα φτάνουν στα αυτιά μας ότι η Διοίκηση του Δήμου συζητά την παραχώρηση  υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες, (μέρος του ηλεκτροφωτισμού, συντήρηση παιδικών χαρών, μέρος της υπηρεσίας πρασίνου κτλ.)

Εάν όλα αυτά έχουν ως στόχο την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, τότε καλούμε το Δήμαρχο να το βγάλει από το μυαλό του. Οι εργαζόμενοι, θα διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας μας καθώς και τους Δημότες, από επιπλέον επιβάρυνση στα Δημοτικά τέλη, προς όφελος των εργολαβικών συμφερόντων.

Εάν ο στόχος δεν είναι αυτός αλλά είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της ανεπάρκειας της Διοίκησης, τότε καλούμε το Δήμαρχο, έστω και τώρα, να σκύψει πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και στις ελλείψεις των υπηρεσιών. Να πιέσει να τους συνεργάτες του Αντιδημάρχους, να ασχοληθούν με τα προβλήματα δίνοντας λύσεις και όχι να κάνουν δημόσιες σχέσεις.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να καταγγείλουμε την Αντιδήμαρχο της Διεύθυνσης Πρασίνου κ. Όλγα Αθανασιάδου, η οποία, αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία, (στεγάζεται σε ακατάλληλο χώρο, στο υπόγειο του ΔΑΚ Ευόσμου, χωρίς εξαερισμό), στην οποία οι εργαζόμενοι δεν έχουν τα απαραίτητα εργαλεία για να κάνουν τη δουλειά τους (σκούπες, χτένες, σακούλες, μπαταρίες για τα χορτοκοπτικά κτλ.), η ίδια έχει ως προτεραιότητα να καλεί καθημερινά έναν – έναν εργαζόμενο –η, στο γραφείο της στο ΘΕΠΑΝ, για προσωπική συνέντευξη!! Παρακάμπτοντας την προϊσταμένη των εργαζομένων και απασχολώντας τους για δύο – τρείς ώρες από τα καθήκοντά τους. Και εάν κάποιος εργαζόμενος-η δεν θέλει να πάει, τον απειλεί με πειθαρχική και ποινική δίωξη!!

Αλήθεια, από πού προκύπτει ότι είναι υποχρέωση των εργαζομένων η καθολική προσωπική συνέντευξη στην Αντιδήμαρχο παρακάμπτοντας την προϊσταμένη τους; Επίσης, από πού προκύπτει ότι είναι αρμοδιότητα των Αντιδημάρχων να παίρνουν με καθολικό τρόπο, προσωπικές συνεντεύξεις από όλους τους εργαζόμενους και να κάνουν προπαγάνδα, ζητώντας την ψήφο τους στις εκλογές;

Όταν ενημερώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, από τους εργαζόμενους, για τα καμώματα της κας Αντιδημάρχου και κυρίως για το περιεχόμενο της συνέντευξης, ότι σχεδόν στο σύνολό της, η κα Αντιδήμαρχος ευλογούσε τα γένια της και ως αποκορύφωμα έκανε προπαγάνδα, λέγοντας στους εργαζόμενους, ότι πρέπει να δοθεί μια ακόμη ευκαιρία στον Δήμαρχο στις επόμενες Δημοτικές εκλογές, γιατί το αξίζει, δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Όμως, την περασμένη Παρασκευή, πήγαμε στο Τμήμα Πρασίνου για να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους. Εκεί ήταν και η κα Αντιδήμαρχος. Στη συζήτηση που ακολούθησε όχι μόνο δεν τα αρνήθηκε, αλλά υπερασπίστηκε και το δικαίωμα της να το κάνει!! Όταν αργότερα την ίδια μέρα το προεδρείο του Σωματείου πήγε στο γραφείο της σε συνάντηση που η ίδια ζήτησε, επιδεικνύοντας προσβλητική στάση απέναντι στο προεδρείο του Σωματείου, απαίτησε να μπει μέσα μόνο ο Πρόεδρος του Σωματείου και ακύρωσε την συνάντηση!! Όπως φαίνεται η κ. Όλγα Αθανασιάδου έχει έφεση στις προσωπικές συναντήσεις!!! Το χειρότερο όμως είναι, ότι δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα και αν συνεχίσει, κινδυνεύει να λογοδοτήσει η ίδια στη δικαιοσύνη.

Όλα αυτά εντείνουν την εικόνα διάλυσης  και εάν ο Δήμος δεν αντιμετώπιζε τόσο μεγάλα προβλήματα, η στάση και οι συμπεριφορές της κας Αντιδημάρχου, ίσως να προκαλούσαν μόνο γέλιο.

Καλούμε το Δήμαρχο να δείξει την ανάλογη σοβαρότητα, να σταματήσει αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα και να ασχοληθεί η Διοίκηση με τη λύση των προβλημάτων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, δεν πρόκειται να ανεχθεί τέτοια φαινόμενα και όπως έκανε πάντα, δεν θα σταματήσει να διεκδικεί τη λύση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του Δήμου και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ