Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Εξασφάλιση όλων των συναδέλφων, που εργάζονται στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”»

«Εξασφάλιση όλων των συναδέλφων, που εργάζονται στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”»

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» εξέδωσαν το παρακάτω δελτίο τύπου:

    «Η προκήρυξη 4Κ/2020 αφορούσε 2909 μόνιμες θέσεις εργασίας για τα προγράμματα “Βοήθεια στο σπίτι” των δήμων. Οι θέσεις, αυτές, αντιστοιχούν στους συμβασιούχους εργαζόμενους, που δουλεύουν στο πρόγραμμα, η πλειοψηφία των οποίων εργάζεται για πάνω από 10 χρόνια. Όταν δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη, είχαμε τονίσει την αυξημένη πιθανότητα να μείνουν άνεργοι πολλοί συνάδελφοι, παρά την αυξημένη μοριοδότηση που τους δινόταν. Η έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων στις κατηγορίες ΠΕ, ΔΕ και ΥΕ, επιβεβαίωσαν τους φόβους μας. Πάνω από 300 συνάδελφοι βρέθηκαν εκτός των προσωρινών πινάκων, με αποτέλεσμα να τίθεται σε αμφισβήτηση το εργασιακό τους μέλλον. Ιδιαίτερα στην κατηγορία των ΥΕ οικογενειακών βοηθών, το ποσοστό των συναδέλφων, που μένουν εκτός των προσωρινών πινάκων, είναι αποκαρδιωτικό.

    Επειδή δεν μπορούμε να ανεχτούμε να απολύονται συνάδελφοι, που έστησαν το πρόγραμμα, που εργάστηκαν σε αντίξοες συνθήκες σε περιόδους πανδημίας, με έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και ελλιπές προσωπικό, καλούμε τους αρμόδιους φορείς να εξασφαλίσουν την εργασία στο σύνολο των συναδέλφων, που ήδη εργάζονται στο πρόγραμμα.

    Ούτως ή άλλως, τα προγράμματα “Βοήθεια στο σπίτι” των δήμων είναι υποστελεχωμένα, καθώς πολλοί συνάδελφοι στη διάρκεια της 20ετίας που προηγήθηκε, είτε συνταξιοδοτήθηκαν είτε παραιτήθηκαν με βασική αιτία την ανασφάλεια και τη μη καταβολή δεδουλευμένων για μεγάλα χρονικά διαστήματα, χωρίς να αναπληρωθούν. Αποδεικνύεται έτσι η αναγκαιότητα πρόσληψης μεγαλύτερου αριθμού εργαζομένων, σε σχέση με τις θέσεις που προκηρύχθηκαν.

    Είχαμε προτείνει ως Σωματείο την μετατροπή των συμβάσεων των ήδη εργαζόμενων, από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, πράγμα που καμία κυβέρνηση δεν έκανε δεκτό. Με αυτή τη λογική, ζητάμε την εξασφάλιση όλων των συναδέλφων, που εργάζονται στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, σε μόνιμες θέσεις και την αριθμητική διεύρυνση των εργαζόμενων στο πρόγραμμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ