Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ της Ε΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ...

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ της Ε΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ,

ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

Η 21Η Μαρτίου είναι παγκόσμια μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού. Στην σημερινή συγκυρία η μάχη ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό συνδέεται με τον αγώνα για να σταματήσει ο πόλεμος που κλιμακώνεται επικίνδυνα και απειλεί χώρες και λαούς. Η διεξαγωγή ενός ακόμα πολέμου που ξεσπά στην Ευρώπη μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ανοίγει τον δρόμο για μια πολεμική αντιπαράθεση απρόβλεπτων διαστάσεων με θύματα για μια ακόμα φορά τους λαούς. Το σταμάτημα του πολεμικού ολέθρου να γίνει υπόθεση όλων μας.

Ένα χρόνο μετά την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, μέλη φασιστικών ομάδων επανέρχονται με οργανωμένο τρόπο  προσπαθώντας να διεισδύσουν και να κάνουν επίδειξη δύναμης μέσα στα σχολεία. Οι φασιστικές ιδέες και πρακτικές δεν έχουν καμία θέση μέσα στα σχολεία μας. Οι εκπαιδευτικοί θα περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο το δημόσιο σχολείο ώστε να είναι χώρος ασφάλειας, ελευθερίας, καλλιέργειας των ανθρωπιστικών ιδεών και αξιών.

Το ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ αποφάσισε  να διοργανώσει από κοινού με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία  τριήμερο δράσεων  το οποίο περιλαμβάνει: 1). Την πραγματοποίηση αντιφασιστικών, αντιρατσιστικών και αντιπολεμικών δράσεων στα σχολεία την Παρασκευή 18/3 και την Δευτέρα 21/3 2).  τη συμμετοχή της Ε΄ ΕΛΜΕ στη συγκέντρωση – πορεία στις 19/3 στις 12 μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. 3).  Την οργάνωση αντιφασιστικής, αντιρατσιστικής, αντιπολεμικής συναυλίας την Κυριακή 20/3, στις 6 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου με τη συμμετοχή του Δημήτρη Ζερβουδάκη  και με τη συμμετοχή μαθητικών, φοιτητικών και άλλων συγκροτημάτων.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, φοιτητές, εργαζόμενους, να συμμετέχουν και να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις.

ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ την ΚΥΡΙΑΚΗ 20/3, 6μ.μ., στο  ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ

ΚΑΙ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ

ΑΝΕΜΟΔΑΡΤΕΣ

ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΟΡΕΙΑ

SECONDO

ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

 ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

Δελτίο τύπου της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ