Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΤους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ευόσμου για τις πρωτιές και τις διακρίσεις...

Τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ευόσμου για τις πρωτιές και τις διακρίσεις τους βράβευσε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Το 2ο ΓΕΛ Ευόσμου, που κατά την περυσινή σχολική χρονιά κατάφερε να αποσπάσει πρωτιές και σημαντικές διακρίσεις σε σπουδαίους πανελλήνιους καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς βράβευσε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου.
Σε μια σεμνή τελετή ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας  – Δια Βίου Μάθησης Γιώργου Σταυρίδη,  απένειμε τιμητικό βραβείο στη μαθητική κοινότητα του σχολείου που κατάφερε με τις πολλαπλές διακρίσεις της να μας γεμίσει με περηφάνια και  συγκίνηση. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της μαθητικής κοινότητας -παρουσία της Υποδιευθύντριας του 2ου ΓΕΛ Ευόσμου Βασιλικής Ζιάκου– ο μαθητής Νικόλαος Ζαφειρίου, ο οποίος απέσπασε την 1η θέση στον πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα-διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα»  με το ποίημα του «Ο χαμένος ήλιος».

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τη μαθητική κοινότητα του 2ου Λυκείου, τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τα παιδιά και τον Διευθυντή Γιώργο Καπούλα, ενώ δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για τις σημαντικές αυτές διακρίσεις του σχολείου, του οποίου υπήρξε και ο ίδιος μαθητής. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης Γιώργος Σταυρίδης υπογράμμισε πως οι μαθητές του δήμου μας συνεχίζουν να μας κάνουν περήφανους με τις ικανότητες και τις πρωτοβουλίες τους και τόνισε πως η δημοτική αρχή θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους.
Σημειώνεται πως στον ίδιο διαγωνισμό που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unesco, η ομάδα 11 μαθητών από την Α’ και Β’ τάξη του 2ου ΓΕΛ Ευόσμου κατέκτησε το 1ο βραβείο στην κατηγορία “Ταινία”, με  το έργο «Από τον Εύξεινο Πόντο στη Θεσσαλονίκη: Η εγκατάσταση των Ποντίων στην πόλη μας», ενώ η μαθήτρια  Ελένη Καρυοφύλλη πέτυχε την 3η θέση στην κατηγορία “Εικαστικά” με το έργο «Προορισμός; Ο θάνατος», καθώς και τη 2η θέση  με το ζωγραφικό της έργο «Δακρυσμένες Παραλίες» στο πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κύπρος- Ελλάδα-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες».
Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ