Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ δήμαρχος που δεν έχει προσφύγει ακόμη στη Δικαιοσύνη εναντίον των ΕΛΠΕ

Ο δήμαρχος που δεν έχει προσφύγει ακόμη στη Δικαιοσύνη εναντίον των ΕΛΠΕ

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου δεν προσέφυγε μέχρι τώρα στη Δικαιοσύνη εναντίον των ΕΛΠΕ για τη δυσοσμία που συνεχίζεται. Ο κύριος δήμαρχος επιμένει να γίνουν νέες μετρήσεις για να αποδειχτεί εάν μειώθηκε η δυσοσμία αφού, όπως λέει, είδε με τα ίδια του τα μάτια τα έργα που έκαναν τα ΕΛΠΕ! Μα τα ΕΛΠΕ μέχρι να ανακοινωθεί η έκθεση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για τη δυσοσμία, έλεγαν ότι σε καμιά περίπτωση δεν ευθύνονται τα ίδια. Τα ΕΛΠΕ ακόμη και τώρα δεν παραδέχονται ότι ευθύνονται για τη δυσοσμία.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου αντί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για εκείνο το διήμερο που ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου πνίγηκε από τη δυσοσμία όσο δεν είχε πνιγεί άλλη φορά, τηλεφώνησε σε στέλεχος των ΕΛΠΕ που τον διαβεβαίωσε ότι εκείνη η απίστευτη βρώμα οφειλόταν σε «πατάτα» που έκαναν οι εργαζόμενοι! Ο κύριος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου αποδέχτηκε την πατάτα που του σέρβιρε το στέλεχος των ΕΛΠΕ και προσπάθησε να τη σερβίρει και στους δημοτικούς συμβούλους.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου δεν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για εκείνο το φακέλωμα δημοτικών συμβούλων και πολιτών που έκανε εταιρεία για λογαριασμό των ΕΛΠΕ και ενώ υπάρχει καταδικαστική απόφαση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Είχαν φακελώσει δεκάδες πολίτες που ενεργοποιούνταν για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά αυτό για το δήμαρχο δεν είναι αιτία προσφυγής στα δικαστήρια.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου όχι μόνο δεν προσέφυγε ακόμη για κανέναν λόγο εναντίον των ΕΛΠΕ στα δικαστήρια, αλλά δεν βρήκε χρόνο να πάει στα δικαστήρια ούτε σε υποθέσεις που πολίτες κινήθηκαν εναντίον των ΕΛΠΕ για τη δυσοσμία. Ο κύριος δήμαρχος όμως με το καλημέρα βρήκε χρόνο για να κόψει την κορδέλα της ELPEDISON.

Θα απαντήσει κανείς στα παραπάνω ότι ο δήμαρχος δεν θέλει να ποινικοποιήσει την κοινωνική και πολιτική ζωή και ότι αυτά τα προβλήματα δεν λύνονται στα δικαστήρια, αλλά με τη δράση του δήμου. Σωστή θα ήταν αυτή η προσέγγιση εάν ο κύριος δήμαρχος δεν είχε προαναγγείλει πολλάκις δικαστική δίωξη σε βάρος του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Χατζηβρέττα και εάν τώρα δεν απειλούσε με δικαστικές διώξεις όσους αναπαρήγαν στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών χωρίς να τα διασταυρώσουν!

Είναι μεγάλο πρόβλημα όταν ένας δήμαρχος θεωρεί πως πρέπει να καταφεύγει στα δικαστήρια στις περιπτώσεις που πιστεύει πως θίγεται, αλλά δεν καταφεύγει στα δικαστήρια όταν θίγονται και παραθίγονται οι δημότες του. Πολύ μεγάλο πρόβλημα. Στην πραγματικότητα βέβαια οι απειλές ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής εκτοξεύονται για να καλυφθεί μια χαμένη για το δήμο και τους δημότες τετραετία.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ