Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΕπιμορφωτικό σεμινάριο ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού με τίτλο «Τα υπέροχα δέντρα!»

Επιμορφωτικό σεμινάριο ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού με τίτλο «Τα υπέροχα δέντρα!»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης /Κ.Ε.ΠΕ.Α. Ελευθερίου Κορδελιού και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης υλοποίησαν την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 σύγχρονο εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Τα υπέροχα δέντρα!»
Το σεμινάριο που παρακολούθησαν 150 εκπαιδευτικοί της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής Δράσης: «Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη» στην οποία το σχολικό έτος 2021-2022, συμμετέχουν 130 σχολεία εκ των οποίων 21 σχολεία του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Τα σχολεία μας έχουν ήδη παραλάβει τα δέντρα που παραχώρησε η Δ/νση Αναδασώσεων Κ. Μακεδονίας και προχωρούν στην φύτευση τους στις σχολικές αυλές. Στην υλοποίηση των φυτεύσεων συμμετέχει και το Τμήμα Ανάπτυξης & Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου παρέχοντας υποστήριξη στις φυτεύσεις που γίνονται στα σχολεία του Δήμου μας.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν και χαιρέτησαν τις εργασίες του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης κ. Γεώργιος Σταυρίδης, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Όλγα Αθανασιάδου Νέδου και η προϊσταμένη του Τμήματος Ανάπτυξης & Συντήρησης Πρασίνου κ. Άννα Μαξιανίδου.
Στο σεμινάριο οι εκπαιδευτικοί του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης παρουσίασαν το νέο εκπαιδευτικό πακέτο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού «Τα Υπέροχα Δέντρα» που αποτελείται από τις ενότητες: «Γνωρίζω το δέντρο», «Δέντρα στην πόλη» και «Φυτεύω και υιοθετώ το δέντρο», ενώ η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης παρουσίασε εισήγηση με θέμα «Προτάσεις για εκπαιδευτικές δραστηριότητες».

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ