Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του kostas papaioannou…

0
6
TEST

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του kostas papaioannou ανατρίχιασα. Μετά ακούω ότι έχει μερικές ημέρες που πέθανε και απορώ πώς η διοίκηση του δήμου δεν κήρυξε δημοτικό πένθος και δεν διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες. Τόση αχαριστία αυτή η διοίκηση; Τόσο κόπο έκανε για χάρη της ο άνθρωπος με επιθέσεις και με ύβρεις εναντίον κατοίκων που της ασκούσαν κριτική κι εκείνη ούτε δημοτικό πένθος δεν κήρυξε, ούτε αποφάσισε να πληρώσει ο δήμος τα έξοδα της κηδείας.

Περνάει η πρώτη ανατριχίλα και έρχεται μία ακόμα σφοδρότερη. Ο Κώστας Παπαϊωάννου που πέθανε δεν ο kostas papaioannou. Ήταν ο δημοσιογράφος, ο εκδότης, ο συγγραφέας που ίδρυσε την εφημερίδα «Το Ποντίκι» το 1979. Πέθανε ο δημιουργός της σατυρικής εφημερίδας που αγαπήσαμε και πολύ μικρά παιδιά τη δεκαετία του 1980 τρέχαμε να τη διαβάσουμε επειδή αγαπούσαμε τη σάτιρα. Πέρασαν πολλά χρόνια και κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, αλλά νομίζω ότι η εφημερίδα εκδιδόταν κάθε Πέμπτη.

Μια τρίτη ανατριχίλα σαν κεραυνός με διαπερνάει. Περνάει από το μυαλό μου ότι ο υβριστής με το ψεύτικο προφίλ kostas papaioannou χρησιμοποιεί το όνομα του Κώστα Παπαϊωάννου. Μόνο που ο Κώστας Παπαϊωάννου δεν ήταν υβριστής και φυσικά είχε απεριόριστο χιούμορ. Ο Κώστας Παπαϊωάννου σατίριζε την εξουσία. Δεν την έγλυφε. Εάν ο υβριστής χρησιμοποιεί το όνομα του ανθρώπου που δημιούργησε «Το Ποντίκι», δεν είναι απίθανο να εμφανιστεί και με το όνομα vasilis rafailidis! Άκουσα πως έτριξαν κόκκαλα με όλα αυτά!! Το μόνο όνομα που θα ταίριαζε να χρησιμοποιήσει ο υβριστής σε ψεύτικο προφίλ είναι το takis tsoukalas.

Κώστας Καρακώστας