Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΣε λίγο θα μας πει ο δήμαρχος ότι έλεγαν και άλλοι δήμαρχοι...

Σε λίγο θα μας πει ο δήμαρχος ότι έλεγαν και άλλοι δήμαρχοι αυτά που έλεγε ο ίδιος για τα rapid test

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη σύγχυση που δημιουργήθηκε από τα αναλυτικά στοιχεία με τον αριθμό των συνολικών ληξιαρχικών πράξεων θανάτου ανά Δήμο για τα έτη 2019, 2020 και 2021 και τον αριθμό των ληξιαρχικών πράξεων θανάτου, λόγω covid-19, για τα έτη 2020 και 2021 που διαβίβασε το Υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή και που δεν αφορούσαν τους νεκρούς από κορονοϊό ανά δήμο αλλά τους νεκρούς που ενταφιάστηκαν στα κοιμητήρια του κάθε δήμου.

Δεν φτάνει η επίθεση στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και στους δημοσιογράφους που δεν μπήκαν στη διαδικασία να διασταυρώσουν τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών (!), δεν φτάνει που τους κατηγορεί ότι με δόλο δεν κατάλαβαν ότι τα στοιχεία αφορούσαν κάτι άλλο από αυτό που έδειχνε ο πίνακας του Υπουργείου Εσωτερικών, ο δήμαρχος προσπαθεί με την ανακοίνωσή του να βγει κι από πάνω για την απραξία του όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ανακοίνωση λοιπόν γράφει ότι «οι εν λόγω δημοτικοί σύμβουλοι συκοφάντησαν με σκαιότητα τον Δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου και τη Δημοτική Αρχή, εμφανίζοντας τον Δήμο μας ως θλιβερό «πρωταθλητή» στους θανάτους από covid-19 (για την ακρίβεια 4ο σε θανάτους πανελλαδικά), αφήνοντας υπονοούμενα για τη διαχείριση της πανδημίας από τη Δημοτική Αρχή, χωρίς ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση να αναφέρουν τι έπραξαν άλλοι Δήμοι που δεν έπραξε ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου».

Επειδή λοιπόν ο κύριος δήμαρχος αποφάσισε να βγει κι από πάνω αρπάζοντας ένα λάθος το οποίο μάλιστα δεν ήταν ούτε των δημοτικών συμβούλων ούτε των δημοσιογράφων κι επειδή ο κύριος δήμαρχος άρπαξε το λάθος για να ρεφάρει όπως ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του και έφτασε να λέει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν αναφέρουν τι έπραξαν άλλοι δήμοι που δεν έπραξε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, θα του δώσουμε μερικές απαντήσεις για το τι έκαναν αλλά και για το τι δεν έκαναν οι άλλοι δήμοι.

Άλλοι δήμοι έκαναν καμπάνιες ενημέρωσης για την προφύλαξη από την πανδημία του κορονοϊού και κατόπιν έκαναν καμπάνιες ενημέρωσης υπέρ του εμβολιασμού. Άλλοι δήμαρχοι, όπως ο Σίμος ο Δανιηλίδης, περπάτησαν με ανακοίνωση το δήμο τους για να πείσουν τους κατοίκους να εμβολιαστούν. Ο κύριος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου ουδέποτε αποφάσισε να γίνει καμπάνια υπέρ των εμβολιασμών, την ώρα που η ίδια η διοίκησή του ενημέρωνε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ο δήμος ήταν στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή πρώτος σε ανεμβολίαστους στο πολεοδομικό συγκρότημα. Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης επανειλημμένως ζήτησαν τέτοιες καμπάνιες.

Ποιους δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος γνωρίζει ο κύριος δήμαρχος να έλεγαν πως τα γρήγορα τεστ covid-19 γίνονται για εντυπωσιασμό, είναι παραπανήσια, παράλογα και μπαρουτιές στον αέρα, όπως έλεγε ο ίδιος για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από την αρχή της πανδημίας; Άλλοι δήμαρχοι πάσχιζαν να γίνονται στους δήμους τους παραπάνω rapid tests όταν ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου τα θεωρούσε αχρείαστα κατηγορώντας όσους τα έκαναν ότι τα έκαναν για εντυπωσιασμό.

Ποιος άλλος δήμαρχος του πολεοδομικού συγκροτήματος δήλωσε ότι υπάρχουν rapid tests που αναγνωρίζουν τη Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου. Βέβαια αυτό το τελευταίο μετά από 15 μέρες ο δήμαρχος το ανέτρεψε χρεώνοντας την ευθύνη στο συνεργάτη του που έγραψε το κείμενο και κρατώντας για τον ίδιο την ευθύνη ότι δεν έλεγξε το κείμενο. Εδώ να σημειώσουμε ότι ενώ η δήλωση του δημάρχου περί rapid test που ανιχνεύουν τη Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του δήμου, η συμπληρωματική δήλωση του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν δημοσιεύτηκε ποτέ από την ιστοσελίδα του δήμου. Δημοσιεύτηκε μόνο από την Αγκίδα. Όσοι διαβάζουν μόνο την ιστοσελίδα του δήμου έμειναν με την εντύπωση ότι υπήρχαν rapid tests που ανίχνευαν τη Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

Ποιος άλλος δήμαρχος έλεγε το καλοκαίρι του 2021 ότι δεν πιστεύει πως θα έρθουν χειρότερα από αυτά που ζήσαμε το χειμώνα και την άνοιξη του 2021, εκτός από το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου;

Παρά τα παραπάνω γεγονότα, ο δήμαρχος αποφάσισε να βγει από πάνω με την τελευταία του ανακοίνωση. Πάλι καλά που δεν έγραψε ο κύριος δήμαρχος ότι άλλοι δήμαρχοι έλεγαν πως υπάρχουν rapid tests που ανιχνεύουν τη Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη και ότι άλλοι δήμαρχοι έλεγαν πως τα rapid tests γίνονται για εντυπωσιασμό, είναι παραπανήσια, παράλογα και μπαρουτιές στον αέρα.

Κιμ. Ο.

Επειδή η διοίκηση Μανδαλιανού τόλμησε να μιλήσει για δόλο και επιφυλάχθηκε των νόμιμων δικαιωμάτων της
Τι άλλο δεν έκαναν άλλες διοικήσεις για την πανδημία που έκανε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ