Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στη συνεδρίασή του στις 02/03/2022 εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, με το οποίο καταδικάζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στο δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό και στους ελληνικής καταγωγής πολίτες της Ουκρανίας.
Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:
Καταδικάζουμε απερίφραστα τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, ανεξάρτητης χώρας στην καρδιά της Ευρώπης. Δυστυχώς η ρωσική εισβολή ήρθε να διαψεύσει τις προσδοκίες όλων μας για ειρηνική επίλυση των όποιων διαφορών, ενώ βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου, του σεβασμού της ακεραιότητας και ανεξαρτησίας των κρατών.
Ο ιστορικός αναθεωρητισμός αποτελεί μέγα κίνδυνο για την Ευρώπη και τη χώρα μας, ενώ ανοίγει την όρεξη σε όσους προσβλέπουν σε αλλαγή συνόρων.
Η de facto διχοτόμηση της Κύπρου, χώρας-μέλους του ΟΗΕ και της ΕΕ, συνεχίζεται μισό περίπου αιώνα τώρα με τους δύο οργανισμούς να μην επιβάλλουν κυρώσεις στον κατακτητή.
Απαιτούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός, με θύμα του τον άμαχο πληθυσμό τον οποίο μετατρέπει σε πρόσφυγα, απομακρύνοντας τον από τις εστίες του.
Είμαστε αλληλέγγυοι στον σκληρά δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό και στους ελληνικής εθνικής καταγωγής πολίτες της Ουκρανίας.
Μια ειρηνική Ευρώπη, μακριά από νέο ψυχρό πόλεμο, χρειάζεται τη συνεργασία τόσο της Ρωσίας όσο και της Ουκρανίας.
Ζητούμε η χώρα μας να αποφύγει στρατιωτική εμπλοκή στην κρίση, συνυπολογίζοντας και τη διατήρηση καλών σχέσεων με την Ρωσία και να στραφεί σε ενέργειες επίλυσης της κρίσης.
Καλούμε τη Ρωσία να παύσει την εισβολή και να αποσύρει τα στρατεύματά της άμεσα.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΡΑ!
ΚΑΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Από τη σελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο facebook
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ