Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑΜΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΦΘΗΝΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΑΜΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΦΘΗΝΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Με θλίψη γίναμε μάρτυρες – για μία ακόμη φορά- της γνωστής αήθους επίθεσης και στο Δημοτικό Συμβούλιο της 2ας Μαρτίου 2022, από μέλη της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης και από επίδοξους δελφίνους, οι οποίοι δεν δίστασαν να πατήσουν επί «πτωμάτων» επικαλούμενοι στοιχεία που ΔΕΝ διασταύρωσαν, με σκοπό να εξυπηρετήσουν μικροκομματικά συμφέροντα και να πλήξουν τη Δημοτική Αρχή, δυσφημίζοντας τελικά τον ίδιο τους τον Δήμο, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει κατ΄ επανάληψη.
Συγκεκριμένα, οι εν λόγω δημοτικοί σύμβουλοι συκοφάντησαν με σκαιότητα τον Δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου και τη Δημοτική Αρχή, εμφανίζοντας τον Δήμο μας ως θλιβερό «πρωταθλητή» στους θανάτους από covid-19 (για την ακρίβεια 4ο σε θανάτους πανελλαδικά), αφήνοντας υπονοούμενα για τη διαχείριση της πανδημίας από τη Δημοτική Αρχή, χωρίς ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση να αναφέρουν τι έπραξαν άλλοι Δήμοι που δεν έπραξε ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου.
Στο δια ταύτα και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σημειώνουμε ότι τα νούμερα που εμφάνισαν είναι απολύτως πλασματικά. Συγκεκριμένα φέρονται τα δύο χρόνια της πανδημίας να έχασαν τη ζωή τους 749 πολίτες στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ενώ στο Δήμο Παύλου Μελά 49, στο Δήμο Νεάπολης Συκεών 15 και στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης μόλις ένας…
Είναι προφανές ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟ ότι τα νούμερα ΔΕΝ ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αυτό γιατί πολύ απλά η καταγραφή των θανόντων ΔΕΝ έγινε βάσει του τόπου κατοικίας τους, αλλά βάσει του τόπου ταφής τους.
Είναι γνωστό… ότι τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο παράκαμψης της γραφειοκρατίας, τα γραφεία τελετών αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν την τυπική διαδικασία δηλώνοντας τον θάνατο στο ληξιαρχείο του Δήμου που βρίσκεται το Κοιμητήριο. Η καταγραφή λοιπόν, των θανόντων από όμορους Δήμους στο Κοιμητήριο του Ευόσμου, είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρηθεί αυτή η δυσαναλογία θανάτων από covid-19, ανάμεσα στους Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία φυσικά δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα.
Θυμίζουμε ότι το Κοιμητήριο του Ευόσμου εξυπηρετεί τους εξής Δήμους: Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά, Νεάπολης – Συκεών, όπως επίσης κι ένα τμήμα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Είναι θλιβερό εκλεγμένα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να επιλέγουν τη «λάσπη» για να κάνουν αντιπολίτευση, όσο θλιβερό είναι επίσης να αναπαράγονται τέτοιου είδους «ειδήσεις» από πρόσωπα που παριστάνουν τους δημοσιογράφους, τα οποία φυσικά κάθε άλλο παρά υπηρετούν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, αφού ουδέποτε μπήκαν στον κόπο να διασταυρώσουν τα στοιχεία των οποίων έλαβαν γνώση, αναπαράγοντάς τα, άκριτα και με πιθανό δόλο.
Στους νεκρούς οφείλουμε σεβασμό και επειδή τα τελευταία γεγονότα προσβάλλουν κατάφωρα ζώντες και νεκρούς και δυσφημίζουν πρώτα το Δήμο και μετά τη Δημοτική Αρχή, δηλώνουμε προς πάσαν κατεύθυνση ότι επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας.
Ήδη ο Δήμαρχος κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός ζήτησε από το Ληξιαρχείο του Δήμου να διενεργήσει έρευνα και να του παραδώσει τα ακριβή στοιχεία των δύο τελευταίων χρόνων – προς αποκατάσταση της αλήθειας- που τόσο σπανίζει στον τόπο μας.
Από τη σελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο facebook
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ