Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑ«Περσινά ξινά σταφύλια οι δωροεπιταγές της ELPEDISON»!

«Περσινά ξινά σταφύλια οι δωροεπιταγές της ELPEDISON»!

Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 16ης Φεβρουαρίου 2022, ρώτησε για μία ακόμα φορά με ποια αναμόρφωση προϋπολογισμού ο δήμος δέχτηκε τις επιταγές της ELPEDISON και σε ποιο σημείο του ισολογισμού γράφτηκαν.

«Παλιά ξινά σταφύλια», απάντησε ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός στον Γιάννη Γιαννακόπουλο και συνέχισε ότι το θέμα το έχει ξανασυζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, έχει πει την άποψή του και δεν θέλει να την ξαναπεί.

Η απάντηση του κυρίου δημάρχου, που έχει πει και δεν ήθελε να την επαναλάβει, είναι ότι πήρε τις δωροεπιταγές για να γεμίσει καλούδια το Πασχαλινό τραπέζι των φτωχών. Έχει δίκιο ο κύριος δήμαρχος ότι οι δωροεπιταγές είναι περσινές, αλλά δεν έχει δίκιο ότι είναι ξινές.

Ο κύριος δήμαρχος καταπάτησε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ομόφωνα αποφάσισε να μην λαμβάνει χορηγίες από τον όμιλο ΕΛΠΕ μέχρι να σταματήσει η δυσοσμία. Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να λάβει τις επιταγές ήταν παράνομη, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ανώτερο όργανο. Πέραν της παρανομίας, η πράξη του δημάρχου ήταν πολιτικό πραξικόπημα που κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Ο κύριος δήμαρχος δεν είναι πάνω από το Δημοτικό Συμβούλιο για να κρίνει τις αποφάσεις του και να τις καταπατά.

Όμως σ’ αυτήν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κύριος Γιαννακόπουλος δεν ρώτησε τον κύριο δήμαρχο για τις αποφάσεις. Τον ρώτησε σε ποιο σημείο του ισολογισμού γράφτηκε η χορηγία και ο δήμαρχος για ακόμα μια φορά απάντησε «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Η χορηγία θα έπρεπε να είναι γραμμένη στα βιβλία του δήμου, γιατί ο δήμος δεν είναι τσιφλίκι του κυρίου Μανδαλιανού για να κάνει ότι θέλει στο όνομα των φτωχών. Σε ποιο λοιπόν σημείο του ισολογισμού είναι γραμμένη η χορηγία της ELPEDISON;

Πάντως ο κύριος Γιαννακόπουλος ήταν τυχερός που ο κύριος Μανδαλιανός δεν του απάντησε ότι η αντιπολίτευση δεν ψήφισε νέες μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από το ΠΑΚΟΕ οπότε δεν δικαιούται να ζητάει λογαριασμό για τον ισολογισμό ή ότι η χορηγία εντάχθηκε στα μεγάλα έργα κι έτσι θα απαντήσει γι’ αυτήν στην επόμενη ή μεθεπόμενη τετραετία και μην τον είδατε τον Παναγή!!

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ