Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΑφού δεν ενημερώνει ο δήμαρχος για την επιδημιολογική κατάσταση του δήμου, ενημέρωσε...

Αφού δεν ενημερώνει ο δήμαρχος για την επιδημιολογική κατάσταση του δήμου, ενημέρωσε ο τέως δήμαρχος

Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου με διοίκηση Κλεάνθη Μανδαλιανού απ’ ό,τι φαίνεται θα τα δούμε και θα τα ακούσουμε όλα. Σε ερώτηση που είχε κάνει παλαιότερα ο τέως δήμαρχος, Πέτρος Σούλας, για την επιδημιολογική κατάσταση του δήμου, ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός αρνήθηκε να δώσει στοιχεία γιατί ισχυρίστηκε ότι δεν επιτρέπεται! Τελικά δεν υπάρχει πρόβλημα στην ανακοίνωση των στοιχείων, σύμφωνα με τα όσα είπε ο τέως δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Φεβρουαρίου 2022. Ο τέως δήμαρχος είπε τα εξής:

«Είχαμε ζητήσει κάποτε και προσωπικά εγώ, εξαιτίας της πανδημίας, να δώσετε κάποια στοιχεία για το δήμο μας, πόσα κρούσματα έχουμε, πόσο τοις εκατό των δειγμάτων βγαίνουν θετικά. Μας απαντήσατε ότι αυτά είναι απόρρητα στοιχεία και δεν μπορούμε να τα δώσουμε. Δεν είναι απόρρητα στοιχεία κύριε πρόεδρε. Απόρρητα στοιχεία δεν είναι. Παίζουν σ’ όλα τα site, φτάνει να ψάξει κάποιος να τα βρει. Έψαξα λοιπόν και βρήκα κάποια στοιχεία. Αν έψαχνα κι άλλο θα έβρισκα και τα υπόλοιπα, αλλά ο χρόνος μου όπως ξέρετε δεν είναι ανεξάντλητος. Έτσι λοιπόν θέλω να σας πληροφορήσω, αφού δεν μας πληροφορείτε εσείς, ότι:

  • Στις 28/1/2022 έγιναν στο δήμο μας 460 τεστ. Βγήκαν θετικά τα 39. Ποσοστό δηλαδή 8,48%.
  • 4/1/2022 έγιναν 505 τεστ. 55 θετικά. 10,89%.
  • 11/1/2022 έγιναν 394 τεστ. 53 θετικά. 14,45%.

Όλα αυτά τα νούμερα που αναφέρω είναι πάνω το μέσο όρο θετικότητας στην Ελλάδα και το σημαντικότερο μεγαλύτερα απ’ όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

  • Στις 18/1/2022 έγιναν 423 τεστ. 40 θετικά. 10% το ποσοστό θετικότητας.
  • Στις 25/1/2022 έγιναν 353 τεστ. 23 θετικά. 6,25%.

Πεσμένο. Αισιοδοξία λέμε. Πάμε όμως:

  • 1/2/2022. Έγιναν 171 τεστ. 28 θετικά. 16,37%.
  • 5/2/2022. Έγιναν 329 τεστ. 33 θετικά. 10,03%.
  • 8/2/2022. Έγιναν 279 τεστ. 41 θετικά. 14,7%.

Από αυτό συμπεραίνουμε ότι η κατάσταση στο δήμο μας δεν είναι και πολύ αισιόδοξη. Θα πρέπει άμεσα κύριε πρόεδρε, κύριε δήμαρχε, κύριοι της διοίκησης, κάτι να γίνει. Τα site παίζουν ότι ο δήμος μας έχει το μεγαλύτερο ποσοστό σ’ όλο το πολεοδομικό συγκρότημα. Το μεγαλύτερο ποσοστό. Και ανεμβολίαστοι. Ίσως γι’ αυτό. Δεν πρέπει κάτι να γίνει;».

Ο κύριος Σούλας τόνισε ότι όταν έχεις μεγάλη θετικότητα στο δήμο κάτι δεν πάει καλά και ότι κάτι πρέπει να κάνει η διοίκηση του δήμου γι’ αυτό. Ο τέως δήμαρχος απαίτησε από τη διοίκηση σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να δίνει στοιχεία για την επιδημιολογική κατάσταση. Ο Πέτρος Σούλας συσχέτισε αυτά τα στοιχεία με παράλληλες ενέργειες που πρέπει να κάνει η διοίκηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ώστε τα στοιχεία να δείχνουν εάν μειώνεται η θετικότητα με βάση τις ενέργειες της διοίκησης.

«Θα τα ζητάμε αυτά τα στοιχεία γιατί δεν ισχύει ο ισχυρισμός ότι αυτά είναι απόρρητα και δεν μπορούν να δοθούν. Παίζουν σ’ όλα τα site», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του για το θέμα ο κύριος Σούλας.

Ο δήμαρχος δήλωσε πως χαίρεται για την ενημέρωση που έκανε ο κύριος Σούλας. «Μπράβο σας», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος δήμαρχος και συνέχισε: «Απλώς έχουμε μια ενημέρωση κάθε Δευτέρα απ’ το υπουργείο που μας αναφέρει πόσα κρούσματα, πόσα νοσηλεύονται, πόσα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό. Έχουμε αυτήν τη γενικότερη ενημέρωση. Δεν δικαιούνται να μας πούνε πόσα θετικά τεστ έχουν. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι πραγματικά υπήρχε μια επιδείνωση του προβλήματος, η οποία όμως από το Δεκέμβριο και μετά παρουσιάζει μια ύφεση. Δεν έχω μπροστά μου, αν θέλετε τα δεδομένα μπορούμε να κάνουμε ένα γράφημα, αλλά αναλυτικά δεν μπορώ να τα βγάλω στην οθόνη. Μπορούμε να κάνουμε ένα γράφημα και να δούμε την πορεία της πανδημίας. Πολύ ευχαρίστως».

Ο κύριος δήμαρχος δεν απάντησε πώς βρήκε στα sites ο κύριος Σούλας τα συγκεκριμένα στοιχεία, αφού αυτά δεν μπορούν να δοθούν στη δημοσιότητα. Και γιατί έδωσε συγχαρητήρια στον κύριο Σούλα που αποκάλυψε απόρρητα στοιχεία; Ο κύριος Μανδαλιανός δεν απάντησε γιατί δεν έκανε τίποτα η διοίκησή του όταν το πρόβλημα της πανδημίας οξύνθηκε. Φυσικά ο κύριος δήμαρχος δεν είπε ούτε μισή κουβέντα για την περίπτωση να κάνει η διοίκησή του κάποια δράση αντιμετώπισης της πανδημίας.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ