Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣυνάντηση του Χρήστου Δεμερτζή με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ

Συνάντηση του Χρήστου Δεμερτζή με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κορδελιού Ευόσμου, Χρήστος Δεμερτζής, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλη Γεράνη.

Όπως γράφει ο Χρήστος Δεμερτζής σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας που έχει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου με τον φορέα συζητήθηκαν συγκεκριμένα τα εξής:

▪️Την έναρξη ενός νέου ρεύματος συλλογής βιοαποβλήτων, αυτό του καφέ κάδου που από τα μέσα του ερχόμενου καλοκαιριού θα αρχίσει σταδιακά η ανάπτυξη του. Στους καφέ κάδους θα μπορούν να βάζουν οι πολίτες υπολείμματα φρούτων και λαχανικών, κρέας, ψάρι, αυγά, ζυμαρικά, δημητριακά, ακόμη και χαρτί κουζίνας. Στον αντίποδα, δεν θα πρέπει να ρίχνουν γυαλί, πλαστικό, ηλεκτρικές συσκευές, αλουμίνια, σίδερα και άλλα υλικά που απορρίπτονται στους μπλε κάδους. Στο πλαίσιο του προγράμματος ο Δήμος μας θα παραλάβει δυο υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα οχήματα, κλαδοτεμαχιστή και ποσότητα κάδων.

▪️Την σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την αξιοποίηση της χρηματοδότησης από πόρους του ΕΣΠΑ μέσω του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας για την προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων για την διεύθυνση καθαριότητας και ανακύκλωσης. Το συνολικό ποσό για τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου ανέρχεται στα 2.475.000€.

▪️Τις στρατηγικές για την ενίσχυση της ανακύκλωσης που στοχεύουν στη διαλογή στην πηγή, την εκτροπή από την ταφή, την προστασία του περιβάλλοντος και την μείωση του κόστους για τον δήμο.

Ο αντιδήμαρχος Χρήστος Δεμερτζής ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο Μιχάλη Γεράνη για τη συνεργασία που έχουν και για την αποτελεσματική του παρέμβαση σε κάθε αίτημα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ