Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΧαζό πυροτέχνημα της Μαρίας Πασχαλίδου το αίτημα ανάληψης ευθύνης για την έξωση...

Χαζό πυροτέχνημα της Μαρίας Πασχαλίδου το αίτημα ανάληψης ευθύνης για την έξωση στο ΚΕΠ!

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 16ης Φεβρουαρίου 2022, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Καμαρινού, Μαρία Πασχαλίδου, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι κανένα στέλεχος της διοίκησης του δήμου δεν ανέλαβε την ευθύνη και δεν παραιτήθηκε για την έξωση που υπέστη το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών το οποίο βρισκόταν στην οδό Ολυμπιάδος στη Νέα Πολιτεία του Ευόσμου. Είπε συγκεκριμένα η κυρία Πασχαλίδου:

«Δεν έχει παραιτηθεί κανένας. Ευθιξία μηδέν. Δεν προσβάλλεται κανένας. Συνεχίζουμε να μην έχουμε ΚΕΠ, ένα ΚΕΠ που είχε να κάνει με τα 2/3 του πληθυσμού απ’ ότι είδα στις αναφορές και έχουμε μόνο δύο, της Μικράς Ασίας και του Κορδελιού. Κρίμα. Κρίμα σ’ αυτόν τον δήμο να συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν».

Η απάντηση του δημάρχου στη Μαρία Πασχαλίδου ήταν η εξής:

«Επειδή ειπώθηκε από την κυρία Πασχαλίδου γιατί δεν παραιτηθήκαμε και που είναι η ευθιξία μας. Ακούστε κυρία Πασχαλίδου. Για να παραιτηθείς θα πρέπει να κάνεις κάποιο λάθος ο ίδιος. Να κάνεις κάποιο λάθος απέναντι στον κόσμο όπου θα είναι αποκλειστικά δική σου ευθύνη. Όταν αυτή η έλλειψη συνεννόησης όσον αφορά το ύψος του μισθώματος δεν βαρύνει εσένα τον ίδιο, υπάρχουν όμως κάποιοι κανονισμοί από επιτροπές στις οποίες υπήρχε και άτομο από τη δικιά σας παράταξη, του δικού σας συνδυασμού, υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί οι οποίοι θέτουν ένα όριο και αυτό το όριο δεν το δέχεται ο άνθρωπος που έχει το δικό του ακίνητο. Με γεια του με χαρά του. Από εκεί και πέρα δώσαμε κάποια περιθώρια συνεννόησης, δεν υπήρξανε και έληξε η συνεργασία μας. Ναι, ξεμείναμε, συμφωνώ. Το να παραιτηθούμε όμως ο οποιοσδήποτε από τη διοίκηση κυρία Πασχαλίδου επειδή δεν συμφώνησε ο ιδιοκτήτης στο ύψος του μισθώματος, ένα μίσθωμα το οποίο αν θέλετε εισηγήθηκε και από δικό σας άνθρωπο, εντάξει από επιτροπή, το θεωρώ χαζό και το θεωρώ ότι είναι ένα πυροτέχνημα για να κάνει εντύπωση απ’ τη μεριά σας».

Ο κύριος Μανδαλιανός σε κάθε ευκαιρία δηλώνει πως δεν είναι πολιτικός αλλά γιατρός. Αν δεν είναι πολιτικός όμως ο κύριος Μανδαλιανός, τότε ποιος είναι; Ο κύριος Μανδαλιανός, παρ’ όλο που είναι νέος στην πολιτική, «έμαθε γρήγορα τα γράμματα» (έκφραση που αρέσει πολύ σε «σοσιαλιστικό» στέλεχος της παράταξής του). «Καλημέρα κύριε Μανδαλιανέ», του είπε η Μαρία Πασχαλίδου, «κουκιά σπέρνω» της απάντησε ο δήμαρχος.

Η Μαρία Πασχαλίδου δεν μίλησε για παραιτήσεις και ευθιξία επειδή η παράταξη του δημάρχου δεν συμφώνησε με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου στο ύψος του μισθώματος. Η κυρία Πασχαλίδου μίλησε για την ολιγωρία της διοίκησης να ανακόψει δικαστικά την έξωση του ΚΕΠ προκειμένου να δημιουργήσει το χώρο μεταστέγασής του. Γι’ αυτό μίλησε η κυρία Πασχαλίδου. Η διοίκηση του δήμου κινήθηκε δικαστικά κατόπιν εορτής και αφού πρώτα υπέστη έξωση το ΚΕΠ. Οι κατόπιν εορτής νομικές ενέργειές της απέβησαν άκαρπες ακριβώς γιατί δεν έγιναν εγκαίρως.

Τα έμαθε καλά τα γράμματα ο κύριος Μανδαλιανός. Δεν φτάνει που άλλα τον ρώτησε η κυρία Πασχαλίδου και άλλα της απάντησε, δεν φτάνει που έβγαλε λάδι τη διοίκησή του για το γεγονός ότι δεν έκανε καμιά ενέργεια για να μην υποστεί έξωση το ΚΕΠ, από πάνω ο κύριος δήμαρχος χαρακτήρισε χαζό και πυροτέχνημα εντυπωσιασμού το λόγο της Μαρίας Πασχαλίδου περί ευθιξίας και παραιτήσεων. Τυχερή είναι η κυρία Πασχαλίδου που δεν την κατηγόρησε για συνωμοσία προκειμένου να υποστεί έξοδο το ΚΕΠ.

Έτσι καλά που έμαθε τα πολιτικά γράμματα ο κύριος Μανδαλιανός, απορούμε που για την έξωση του ΚΕΠ δεν κατηγόρησε τη διοίκηση Σούλα ή συνολικά την αντιπολίτευση επειδή δεν ψήφισε να έρθει το ΠΑΚΟΕ προκειμένου να κάνει νέες μετρήσεις για τη δυσοσμία.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ