Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΆρχισε η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο...

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο Κορδελιού Ευόσμου

Από το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, της Διεύθυνσης Παιδείας & Κοινωνικής Προστασίας, ανακοινώθηκε ότι ως δυνητικοί δικαιούχοι ορίζονται οι εξής:
Με στόχο την ιατρική και φαρμακευτική στήριξη των ευπαθών και ευάλωτών κοινωνικών ομάδων του τόπου μας, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, καλεί τους ενδιαφερόμενους δυνητικούς δικαιούχους να υποβάλουν αίτηση για την συμμετοχή τους στο Κοινωνικό Ιατρείο και στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.

Για το Κοινωνικό Ιατρείο, μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου οι οποίοι είναι:
Ανασφάλιστοι ή ασφαλισμένοι στην πρόνοια (άποροι).
Άνεργοι χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη ή εργαζόμενοι χωρίς τη δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης (π.χ. με οφειλές στο ασφαλιστικό ταμείο).

Για το Κοινωνικό Φαρμακείο, όλοι οι παραπάνω μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου καθώς και όσοι, βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια (π.χ. ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και του ΤΕΒΑ) ή στερούνται ασφαλιστικής κάλυψης, καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας.

Διευκρινίζεται  ότι ο δυνητικός δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει μία αίτηση, είτε για το Κοινωνικό Ιατρείο, είτε για το Κοινωνικό Φαρμακείο, είτε και για τις 2 δομές, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την αίτηση:
1. Έντυπο αίτησης (συμπληρώνεται από την υπηρεσία).
2. Φωτοτυπία ταυτότητας από όλους τους ενήλικες.
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
4. Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας: λογαριασμός ΔΕΗ , ΟΤΕ κ.λπ. ή Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας από τον Δήμο.
5. Φωτοτυπία ληγμένου βιβλιαρίου ασθένειας από όλους τους ενήλικες.
6. Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού, Ε1, Ε2 και Ε9. Εάν δεν έχει κατατεθεί δήλωση, υπεύθυνη δήλωση για την μη κατάθεση από την εφορία, η οποία θα ισχύσει για έναν μήνα.
7. Μία φωτογραφία για κάθε μέλος της οικογένειας.
8. Θεωρημένη κάρτα ανεργίας από όλους τους ενήλικες, εφόσον υπάρχει, ή αντίγραφο ανανέωσης.
9. Βιβλιάριο εμβολιασμού παιδιών.
10. Αριθμό μητρώου τελευταίου ταμείου ασφάλισης.
11. ΑΜΚΑ.

Αιτήσεις γίνονται καθημερινά, μόνο με ραντεβού, στα γραφεία του Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, Σμύρνης 25, Κορδελιό (Λεωφορείο 19 & 19Α, Στάση ΙΚΑ).

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τις κυρίες Τσιμάρα Έφη και Μουτσία Μένια στα 2310764779, 2310761471 και στο ygeia@kordelio-evosmos.gr.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί υποέργο της Πράξης «Δομή παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Κορδελιού Ευόσμου», με κωδικό ΟΠΣ 5001411 και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Το Κοινωνικό Ιατρείο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, στελεχώνεται από εθελοντές Ιατρούς και πραγματοποιεί διαγνωστικές εξετάσεις δωρεάν με την ευγενική χορηγία συνεργαζόμενων εργαστηρίων και κέντρων.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ