Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ ενιαία παρέλαση δεν είναι ζήτημα πολιτικό αλλά χειρουργικό;

Η ενιαία παρέλαση δεν είναι ζήτημα πολιτικό αλλά χειρουργικό;

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός τοποθετούμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της ενιαίας παρέλασης είπε τα εξής:

«Η απόφασή μου είναι αυτή. Μπορείτε να πείτε ότι ωραία τα λόγια περί πολιτικής ηθικής και ότι ένας άνδρας πολιτικός πρέπει να σέβεται το mea culpa, θα πρέπει να καταλαβαίνει το λάθος και να ζητάει συγνώμη. Δεν ζητάω συγνώμη, με όλη τη γνώση αυτού που λέω και με όλο το πολιτικό κόστος που μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Δεν ζητάω συγνώμη γιατί δεν νομίζω ότι έκανα κανένα λάθος. Εάν κάποιοι άνθρωποι διαφωνούν μαζί μου και στείλαν κάποιες υπογραφές, το σέβομαι. Αλλά υπάρχει η αντίκρουση ότι δεν υπήρχε κάποιο θίξιμο συμφερόντων ή κάποιο θίξιμο του πατριωτικού αισθήματος κανενός. Εντάξει; Δεν ξέρω με τι σκεπτικό μπορεί να γίναν όλες αυτές οι υπογραφές. Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει μια ενιαία παρέλαση με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σας εξήγησα ότι δεν είμαι πολιτικός. Μπορεί να είμαι στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά δεν σκέφτομαι πολιτικά, καλώς ή κακώς. Take it or leave it. Μπορείτε να το δεχτείτε ή να το απορρίψετε. Από εκεί και πέρα όμως θεωρώ ότι η παρέλαση πρέπει να είναι ενιαία».

Ο κύριος δήμαρχος συνέχισε λέγοντας ότι την 25η Μαρτίου μπορεί η παρέλαση να καταλήξει στην Ανδρέα Παπανδρέου κι εκεί να γίνουν χορευτικές εκδηλώσεις, ενώ αναρωτήθηκε γιατί οι σύλλογοι του Κορδελιού δεν συμμετείχαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και σε ποιον έκαναν κακό με αυτή τους τη στάση. «Λυπάμαι που δεν παίρνω πίσω την απόφασή μου, αλλά η απόφασή μου είναι αμετακίνητη με ότι αυτό συνεπάγεται. Μπορείτε να βγάλετε ό,τι συμπεράσματα θέλετε ο καθένας», τόνισε για το θέμα της ενιαίας παρέλασης ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου.

Ο κύριος δήμαρχος κόντρα στους πάντες και στα πάντα, κόντρα στους κατοίκους του Ελευθερίου Κορδελιού, κόντρα στους συλλόγους του Ελευθερίου Κορδελιού, κόντρα στην αντιπολίτευση του δήμου, κόντρα στον αντιδήμαρχο Νέστορα Λαφαζανίδη που είπε ευθέως στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι συμπαρατάσσεται με το αίτημα συλλόγων και κατοίκων του Ελευθερίου Κορδελιού να γίνει ξανά η παρέλαση στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο κύριος δήμαρχος σέβεται τις αντίθετες απόψεις, αλλά θα κάνει το δικό του γιατί, όπως είπε, δεν είναι πολιτικός και δεν σκέφτεται πολιτικά! Και τα είπε αυτά για καλό; Αν δεν είναι πολιτικός και δεν σκέπτεται πολιτικά, είναι επικίνδυνος για τον τόπο αφού μπορεί να κάνει την τρίχα τριχιά και να διχάσει με ένα ζήτημα που τελικά είναι εύκολο διαχειρίσιμο. Δηλαδή τι θέλει να μας πει ο κύριος δήμαρχος; Ότι επειδή δεν είναι πολιτικός δεν οφείλει να μιλήσει με τους κατοίκους του Ελευθερίου Κορδελιού και να τους πείσει ότι ο ίδιος έχει δίκιο, αφού πιστεύει ότι έχει δίκιο; Δηλαδή τι θέλει να μας πει; Ότι είναι στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά παραμένει γιατρός και αντί να φερθεί πολιτικά φέρεται ως χειρουργός με το νυστέρι; Οι χειρισμοί όμως θεμάτων όπως αυτό της παρέλασης χρειάζονται πολιτικούς και όχι χειρουργούς.

Κιμ. Ο.

Στους κατοίκους του Κορδελιού εξάντλησε την αποφασιστικότητά του ο δήμαρχος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ