Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΣτους κατοίκους του Κορδελιού εξάντλησε την αποφασιστικότητά του ο δήμαρχος

Στους κατοίκους του Κορδελιού εξάντλησε την αποφασιστικότητά του ο δήμαρχος

Πώς να χαρακτηρίσει κανείς τη στάση του δημάρχου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της ενιαίας παρέλασης; Να τη χαρακτηρίσει άκαμπτη; Να τη χαρακτηρίσει πεισματική; Να τη χαρακτηρίσει ανελαστική; Να τη χαρακτηρίσει απαράδεκτη; Όπως και να τη χαρακτηρίσει μέσα θα πέσει.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, αποφάσισε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου να συγκρουστεί κατά μέτωπο με την αντιπολίτευση, με τους συλλόγους του Ελευθερίου Κορδελιού, με τους κατοίκους τους Ελευθερίου Κορδελιού και με σημαντικά στελέχη της παράταξής του για το θέμα της ενιαίας παρέλασης.

Ενώ μέχρι και ο αντιδήμαρχος Νέστορας Λαφαζανίδης του ζήτησε να αναθεωρήσει την άποψή του, ο δήμαρχος πεισματικά αρνήθηκε να αλλάξει την απόφασή του και δεν δέχτηκε να ξαναγίνουν δύο παρελάσεις. Ο κύριος Μανδαλιανός προφανώς ξεχνάει ότι χωρίς το Νέστορα και το Στάθη Λαφαζανίδη δεν θα ήταν δήμαρχος.

Ο Νέστορας Λαφαζανίδης εξέφρασε την άποψη των κατοίκων του Ελευθερίου Κορδελιού. Τον γράφοντα δεν τον ενδιαφέρει καθόλου αν έχει δίκιο ο δήμαρχος για το θέμα της παρέλασης. Αν έχει δίκιο ας πάει να μιλήσει με τους κατοίκους για να τους πείσει και ας πάψει την προσπάθεια να τους επιβάλει με τον «τσαμπουκά» την άποψή του.

Ο κύριος Μανδαλιανός εξαντλεί όλη την αποφασιστικότητά του στους συλλόγους και στους κατοίκους του Ελευθερίου Κορδελιού. Μακάρι ο κύριος δήμαρχος να έδειχνε τέτοια αποφασιστικότητα απέναντι στα ΕΛΠΕ για τη δυσοσμία και την οδηγία SEVESO. Μακάρι ο κύριος δήμαρχος να έδειχνε τέτοια αποφασιστικότητα απέναντι στο Μητροπολίτη για το ΘΕΠΑΝ.

Ο κύριος δήμαρχος, ο οποίος έχει καταντήσει ανέκδοτα τη δυσοσμία, το ΘΕΠΑΝ και τις οικοδομικές άδειες που δεν δίνονται με την επίκληση της οδηγίας SEVESO, αυτός ο ίδιος κύριος δήμαρχος λειτουργεί απέναντι στους κατοίκους του Ελευθερίου Κορδελιού με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» για το θέμα της παρέλασης.

Ένας ηγέτης δεν συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο. Ένας ηγέτης, όταν και οι στρατηγοί του λένε πως έχει άδικο, ακόμα κι αν πιστεύει ότι έχει απόλυτο δίκιο, βάζει νερό στο κρασί του. Είναι πράγματα που μπορούν να γίνουν κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και δεν μπορούν να γίνουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Δυστυχώς ο κύριος Μανδαλιανός δεν το αντιλαμβάνεται αυτό και δυστυχώς έχει επιλέξει να ακούει και να συμβουλεύεται μόνο αυτούς που του λένε ότι έχει απόλυτο δίκιο, μόνο αυτούς που του «χαϊδεύουν» τα αυτιά. Με αυτόν τον τρόπο ο κύριος Μανδαλιανός οδηγεί το δήμο ολοταχώς στα βράχια. Οι φιλότιμοι «κωπηλάτες» του ας αποφασίσουν εάν θα ταυτιστούν με τις εμμονές του καπετάνιου τους. Αν ταυτιστούν θα έχουν τις ίδιες ευθύνες με εκείνον για το τσακισμένο καράβι.

Κιμ. Ο.

Η ενιαία παρέλαση δεν είναι ζήτημα πολιτικό αλλά χειρουργικό;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ