Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑ«Θέλω εγγράφως απάντηση για τις οικοδομικές άδειες κύριε δήμαρχε» - «Κουκιά σπέρνω»!

«Θέλω εγγράφως απάντηση για τις οικοδομικές άδειες κύριε δήμαρχε» – «Κουκιά σπέρνω»!

Οι απαντήσεις του δημάρχου για τις οικοδομικές άδειες, που δεν δίνονται με επίκληση της οδηγίας SEVESO και ο δήμαρχος αποφάσισε να δώσει εντέλλεσθαι για να χορηγούνται, θυμίζει το «Καλημέρα Γιάννη», «Κουκιά σπέρνω».

Μετά από τέσσερις μήνες κωλυσιεργίας και εμπαιγμού του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου από την ημερομηνία που το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του δημάρχου, αποφάσισε να στηρίξει ομόφωνα την απόφασή του να δίνονται οικοδομικές άδειες, ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός εμφανίστηκε στη συνεδρίαση της 2ας Φεβρουαρίου 2022 για να πει ότι ο Γενικός Γραμματέας του δήμου έψαξε και βρήκε νομολογία σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται στο δήμαρχο να δώσει εντέλλεσθαι στη Διεύθυνση Πολεοδομίας. Όμως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να δώσει το εντέλλεσθαι λήφθηκε όχι μόνο μετά από εισήγηση του δημάρχου αλλά και με γνωμοδότηση νομικού συμβούλου του δήμου. Κατόπιν αυτών των πολύ αντιφατικών πραγμάτων, ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Ναθαναηλίδης ζήτησε, κατά τη συνεδρίαση της 2ας Φεβρουαρίου, να του δοθεί γραπτώς η απάντηση του δημάρχου, όπως ο ίδιος γραπτώς πριν από περίπου τρεις μήνες κατέθεσε ερώτηση για το ζήτημα.

Ο κύριος Ναθαναηλίδης μέχρι χθες 16 Φεβρουαρίου 2022, που συνεδρίαζε ξανά το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έλαβε καμία γραπτή απάντηση από το δήμαρχο κι έτσι επανέφερε το ζήτημα. Στην απαίτησή του να δοθεί γραπτή απάντηση, ο δήμαρχος, μάλλον κάνοντας πως δεν καταλαβαίνει, επανέλαβε τα περί της νομολογίας που βρήκε ο κύριος Γενικός Γραμματέας του δήμου. Όμως ο κύριος Ναθαναηλίδης ουσιαστικά αυτό ακριβώς ζητάει. Να απαντήσει ο κύριος δήμαρχος και εγγράφως ότι δεν δίνει το εντέλλεσθαι γιατί ο Γενικός Γραμματέας βρήκε μια νομολογία που δεν την είχε βρει ο νομικός σύμβουλος και βάσει αυτής της νομολογίας δεν μπορεί ο δήμαρχος να δώσει εντέλλεσθαι στη Διεύθυνση Πολεοδομίας. Προφανώς σε μια τέτοια γραπτή απάντηση πρέπει να επισυναφθεί η νομολογία, την οποία επικαλείται ο κύριος δήμαρχος που τη βρήκε ο κύριος Γενικός Γραμματέας. Θυμάστε στα βιβλία του δημοτικού; «Ο Γκέκας. Ο γιος του Γκέκα. Το παιδί του γιου του Γκέκα. Ο ξάδερφος του αδελφού του παιδιού του γιου του Γκέκα»! Ε κάτι τέτοιο!!

Ο κύριος Ναθαναηλίδης επανήλθε και τόνισε συλλαβή προς συλλαβή τι ζητάει. Στη διευκρίνηση αυτή του κυρίου Ναθαναηλίδη παρενέβη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Ρούμελης, για να ζητήσει από τον κύριο Ναθαναηλίδη τον αριθμό πρωτοκόλλου του ερωτήματος που κατέθεσε, γιατί το αναζήτησε και ο ίδιος και δεν το βρήκε! Και γιατί περίμενε δεκαπέντε ημέρες ο κύριος πρόεδρος αφού δεν βρήκε το έγγραφο; Τι περίμενε; Να το ξεχάσει ο κύριος Ναθαναηλίδης και να μην το ξαναρωτήσει; Γιατί δεν τηλεφώνησε στον κύριο Ναθαναηλίδη για να του δώσει τον αριθμό πρωτοκόλλου; Πάντως εάν ο πρόεδρος σκέφτηκε πως μπορεί να ξεχαστεί το θέμα με τόσο που έχουν να πουν οι δημοτικοί σύμβουλοι για τα μύρια όσα κάνει η απίστευτη διοίκησή του, καλώς το σκέφτηκε. Δυστυχώς όμως για τη διοίκησή του το θέμα δεν ξεχάστηκε.

Κιμ. Ο.

Απίστευτος εμπαιγμός του Δημοτικού Συμβουλίου από το δήμαρχο για τις οικοδομικές άδειες
Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου δεν είναι υπάλληλος για να απαντάει έτσι…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ