Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ  ΠΑΙΔΙΩΝ»

«Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ  ΠΑΙΔΙΩΝ»

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Ε΄ ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης:

«Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ  ΠΑΙΔΙΩΝ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Στα σχολεία μας φοιτούν μαθητές πρόσφυγες που διαμένουν είτε στο καμπ  Διαβατών  είτε σε σπίτια. Παρά  τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και στην καθημερινότητά τους και  στο σχολείο, αυξημένες σε τεράστιο βαθμό λόγω πανδημίας, γι’ αυτούς το σχολείο είναι η αχτίδα φωτός στο δρόμο της ελπίδας  στο μέλλον. Οι εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να διατηρήσουμε τη λάμψη της μόρφωσης και της ελπίδας και γι’ αυτά τα παιδιά, ενάντια στη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό  και τις φασιστικές πρακτικές που επιδιώκουν να θέσουν σε αμφισβήτηση το δικαίωμα  αυτό.

 Το ΔΣ της  Ε ΕΛΜΕ   συνεχίζει να διεκδικεί τη διάθεση όλου του απαραίτητου προσωπικού για τα τμήματα υποδοχής  το οποίο ακόμη δεν έχει προσληφθεί και την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων μαθητών μας. Σε συναντήσεις που πραγματοποίησε με τη Διεύθυνση Β/θμιας και την Περιφερειακή Διεύθυνση έθεσε την υποχρέωση της πολιτείας για τη  διασφάλιση  συνθηκών που θα επιτρέπουν στους πρόσφυγες μαθητές να παρακολουθούν το σχολείο με ασφάλεια.

Ακόμη, το ΔΣ της ΕΛΜΕ σε συνεδρίασή του αποφάσισε επίσκεψη αλληλεγγύης στο καμπ των Διαβατών, στήριξη των προσφύγων μαθητών μας και προσφορά σχολικών ειδών. Οι πρόσφυγες μαθητές μας από το καμπ Διαβατών πρόσφατα δέχθηκαν επίθεση από φασιστικές ομάδες.

Καλούμε τους συναδέλφους να ενισχύσουν την προσπάθειά μας αυτή, όπως πολλές φορές έχουν κάνει μέχρι τώρα. Σε κάθε σχολείο συγκεντρώνουμε σχολικά είδη.

Καλούμε τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τους κοινωνικούς φορείς να ανταποκριθούν στην προσπάθεια μας και να  στηρίξουν τα προσφυγόπουλα με σχολικά είδη.

Συγκεντρώνουμε τα παρακάτω είδη:

σχολικές τσάντες ,

μπλοκ ζωγραφικής,

τετράδια,

μπογιές,

μαρκαδόρους,

παιχνίδια

Οι συναντήσεις για τη συγκέντρωση των σχολικών ειδών:

Είναι στο  1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης την Πέμπτη 17/2 και την Παρασκευή 18/2 και ώρες 2.30 μμ – 3.30 μμ και το Σάββατο 19/2 από τις 12μ. – 1 μμ. Η ημέρα επίσκεψης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες θα ανακοινωθεί.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ