Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΕύστοχο σχόλιο του Πέτρου Σούλα για τους πανηγυρισμούς της διοίκησης σχετικά με...

Εύστοχο σχόλιο του Πέτρου Σούλα για τους πανηγυρισμούς της διοίκησης σχετικά με τα 150.000 ευρώ του σταδίου

Έντονη κριτική ασκήθηκε από όλη την αντιπολίτευσης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Φεβρουαρίου 2022, σχετικά με τους έντονους πανηγυρισμούς και τις θριαμβολογίες της διοίκησης για τα 150.000 ευρώ που πήρε ο δήμος από την πολιτεία προκειμένου να επικαιροποιηθεί η μελέτη του σταδίου άνωθεν της περιφερειακής οδού. Η διοίκηση απάντησε στην κριτική που της ασκήθηκε ότι κάτι ήταν κι αυτό γιατί είναι ένα βήμα για να ξεκολλήσει και να ξεκινήσει η ολοκλήρωση του σταδίου.

Την απάντηση αυτή της διοίκησης σχολίασε με τον παρακάτω πολύ εύστοχο τρόπο ο τέως δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Πέτρος Σούλας:

«Μακάρι να ξεκολλήσει το στάδιο με τις 150.000, αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό, γιατί εάν το πρόβλημα είναι οι 150.000 για να ξεκινήσει και να ξεκολλήσει ένα τόσο μεγάλο έργο γιατί περιμέναμε δύο χρόνια; Δεν μπορούσε ο δήμος να διαθέσει 150.000 ευρώ από ίδιους πόρους, όταν κάνουμε αναθέσεις 180.000 και 200.000 ευρώ μελέτες; Θα μπορούσε να γίνει, αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Μακάρι να ξεκολλήσει. Εύχομαι. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό».

Αλήθεια, γιατί η διοίκηση του δήμου δεν έδωσε 150.000 ευρώ από την αρχή της θητείας της προκειμένου να γίνει η επικαιροποίηση της μελέτης και να ζητήσει από την πολιτεία όσα εκατομμύρια ευρώ χρειάζονται για να ολοκληρωθεί το στάδιο; Δυστυχώς ο τέως δήμαρχος έχει δίκιο και δυστυχώς, αφού τελειώσει η επικαιροποίηση της μελέτης, όταν τελειώσει, η χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του σταδίου δεν είναι σίγουρη. Ευχόμαστε, όπως και ο τέως δήμαρχος, να ολοκληρωθεί το στάδιο για το καλό των κατοίκων όλης της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Θα μπορούσε βέβαια η διοίκηση του δήμου να απαντήσει στον κύριο Σούλα ότι αν μετά την επικαιροποίηση της μελέτης δεν δοθούν τα κονδύλια για να ολοκληρωθεί το στάδιο, θα μας μείνουν τα πανηγύρια, οι τυμπανοκρουσίες, οι μεγαλοστομίες, οι διθύραμβοι, οι φωτογραφίες και οι συνεντεύξεις της διοίκησης από τους πανηγυρισμούς για τα 150.000 ευρώ. Ίσως αυτά να είναι και τα πιο σημαντικά έργα που θα αφήσει πίσω της η διοίκηση Μανδαλιανού.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ