Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου δεν είναι υπάλληλος για να απαντάει έτσι…

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου δεν είναι υπάλληλος για να απαντάει έτσι…

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου είναι δήμαρχος και μάλιστα δήμαρχος του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας. Ο κύριος Μανδαλιανός δεν είναι υπάλληλος που ανακοινώνει ότι «αυτό το θέμα δεν είναι της αρμοδιότητάς μου και πηγαίνετε να βρείτε το δίκιο σας στους αρμοδίους».

Ο κύριος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 2ας Φεβρουαρίου 2022, μετά από τέσσερις μήνες εμπαιγμού του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών που περίμεναν να δώσει το εντέλλεσθαι για τις οικοδομικές άδειες οι οποίες δεν δίνονταν με την επίκληση της οδηγίας SEVESO, είπε τα εξής:

«Ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Κατόπιν όμως νομικά κατά συμβουλή επίσης του Γενικού Γραμματέα που μου έφερε τη νομολογία δεν έχω το δικαίωμα σαν δήμαρχος να επέμβω σε πράξεις της Πολεοδομίας. Δεν μπορώ να δώσω εντέλλεσθαι».

Ας πούμε, για την οικονομία της κουβέντας, ότι τα πράγματα είναι όπως τα λέει ο κύριος δήμαρχος και ότι ο Γενικός Γραμματέας του δήμου βρήκε νομολογία, την οποία δεν είχε βρει ο νομικός σύμβουλος του δήμου όταν έδωσε τη γνωμοδότηση για το σχετικό εντέλλεσθαι. Τι έκανε ο κύριος δήμαρχος για να λύσει το πρόβλημα επί τέσσερις μήνες; Περίμενε τον Γενικό Γραμματέα να βρει νομολογία για να μη δοθεί το εντέλλεσθαι; Απευθύνθηκε ο κύριος δήμαρχος στο αρμόδιο υπουργείο; Πίεσε το αρμόδιο υπουργείο ώστε να δοθεί λύση;

Ο κύριος δήμαρχος, ο κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός, ας δεχτούμε, με βάσει τα όσα ο ίδιος είπε, ότι δεν είναι αρμόδιος να δώσει εντέλλεσθαι στη Διεύθυνση Πολεοδομίας. Είναι όμως σίγουρα αρμόδιος να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο στους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, εφόσον θεωρεί ότι κάτι δεν γίνεται σωστά. Εφόσον, με βάση τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του δήμου οι οικοδομικές άδειες παρανόμως δεν δίνονται από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας με την επίκληση της οδηγίας SEVESO, τι έκανε γι’ αυτό ο δήμαρχος;

Αυτό που συμβαίνει όσον αφορά την άρνηση χορήγησης οικοδομικών αδειών με την επίκληση της οδηγίας SEVESO είναι μεγάλο σκάνδαλο, από τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο Γιούνγκερ, η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση απάντησαν ότι η οδηγία SEVESO δεν έχει ισχύ νόμου. Δεν είναι μόνο η ταλαιπωρία πολιτών που περιμένουν για χορήγηση οικοδομικής άδειας. Είναι επίσης το γεγονός ότι μια τεράστια περιοχή χάνει την αξία της και σ’ εκείνην την περιοχή δεν υπάρχουν μόνο ιδιοκτησίες πολιτών αλλά υπάρχουν και δημοτικές ιδιοκτησίες. Είναι λοιπόν σκάνδαλο να αφήνει η διοίκηση του δήμου ιδιοκτησίες να χάνουν την αξία τους, επειδή ο δήμαρχος νομίζει ότι μπορεί να απαντάει πως δεν είναι δική του αρμοδιότητα το θέμα, λες και είναι υπάλληλος.

Δημ. Θ.

Απίστευτος εμπαιγμός του Δημοτικού Συμβουλίου από το δήμαρχο για τις οικοδομικές άδειες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ